Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ο Γιώργος Βεϊσάκης είναι ο γυμναστής που αγαπούν οι διάσημοι | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ο Γιώργος Βεϊσάκης, δικαίως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας εκ των γυμναστών που είναι οι αγαπημένοι των Celebrities!

Συνέντευξη στον Ανδρεα Κριτσωτάκη

Στο χώρο που εργάζεται, που δεν είναι άλλο από το personal studio, το γυμναστηριο που λειτουργεί στο χώρο του ΟΑΚΑ, ο κ. Βεϊσάκης έχει την ευκαιρία να γυμνάζει αθλητές, διασημότητες της Ελλάδας, αλλά και απλούς πολίτες.

Όπως αναφέρει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CretePlus.gr για εκείνον δεν έχει σημασία ποιος είναι ο ασκούμενος, παρά μόνο τι θέλει να πετύχει μέσα από τη γυμναστική. Μέσα από τα όσα λέει, μας εξιστορεί τη διαδρομή του από τα Βορίζια ως την Αθήνα και από την παιδική του ηλικία, στην καταξίωση, μέσα στο χώρο του αθλητισμού και της Γυμναστικής.

1. Από την Κρήτη, στην Αθήνα- Η αιτία ήταν η αγάπη σας για τον αθλητισμό και τη γυμναστική;

«O λόγος που βρέθηκα στην Αθήνα, ήταν πρωταρχικά η ενασχόληση μου, με τον πρωταθλητισμό στον κλασικό στίβο και συγκεκριμένα με το αγώνισμα των 400μ. Φυσικά αυτό συνδυάστηκε και με την πανεπιστημιακή μου εκπαίδευση στα ΤΕΦΑΑ, που ήταν άλλωστε, κάτι το οποίο ταίριαζε απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία μου, αφού πάντα, ασχολιόμουν με κάτι σχετικό με τον αθλητισμό»

2. Μιλήστε μας λίγο για τη διαδρομή σας από τα Βορίζια, το Ηράκλειο και τη ΓΕΗ ως τον Πανελλήνιο αρχικά και έπειτα τη Γυμναστική στη ζωή σας;

«Τα πρώτα χρόνια της ζωής μου και συγκεκριμένα μέχρι την έκτη δημοτικού, μεγάλωσα στο χωριό μου,τα Βορίζια, με τον παππού κ την γιαγιά μου. Στη συνέχεια μετακόμισα στο Ηράκλειο. Εκεί άρχισα να ασχολούμαι με διαφορά αθλήματα όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο κτλ. Κάπου εκεί, σε σχολικούς αγώνες γυμνασίων, στο στίβο, με ανακάλυψε ο άνθρωπος στον οποίο οφείλω ένα μεγάλο μέρος από την μετέπειτα πορεία μου τόσο αθλητικά φυσικά, αλλά κ επαγγελματικά. Ήταν ο κύριος Αριστείδης Βισκαδουράκης, ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος, ο οποίος με έφερε στους στίβους και συγκεκριμένα στην ομάδα της ΓΕΗ.

Αυτός ήταν που με βοήθησε να πάρω μεταγραφή στην συνέχεια στον πανελλήνιο γυμναστικό σύλλογο το 2002, καθώς μόνο ο συγκεκριμένος σύλλογος την εποχή εκείνη, ήταν σε θέση να με βοηθήσει σε ότι χρειαζόμουν για να μπορώ να κάνω απρόσκοπτα την προπονηση μου (στέγη-διατροφή κτλ).  Παράλληλα επειδή πάντα ήμουν ένα “αθλητικό” άτομο και επειδή ο πρωταθλητισμός έχει πάντα ένα τέλος, αποφασίσαμε η σχολή που θα διάλεγα να σπουδάσω, να είναι τα ΤΕΦΑΑ. Κάτι το οποίο φυσικά, όπως αποδείχτηκε ήταν μια πολύ σωστή απόφαση, καθώς σήμερα είναι αυτή η δουλειά χάριν στην οποία μπορώ και έχω δυνατότητα εργασίας και μάλιστα σε κάτι που το θεωρώ “χόμπι” μου, αφού γυμνάζομαι και εγώ ο ίδιος καθημερινά»

3.Πόσα χρόνια ασχολείστε με τον αθλητισμό και τη γυμναστική;

«Τα χρόνια που είτε σαν αθλητής, είτε σαν προπονητής ασχολούμαι, είναι -θα μπορούσαμε να πούμε- τουλάχιστον 22, αφού ήδη από το τέλος δημοτικού, ήμουν πάντα μέλος κάποιας ομάδας, είτε ποδοσφαίρου αρχικά, είτε μπάσκετ στην συνέχεια κ φυσικά μετά στον στίβο. Φυσικά με το που σταμάτησα τον πρωταθλητισμό, άρχισα αμέσως να εργάζομαι ως γυμναστής»

4. Εργάζεστε σε έναν από τους πιο δημοφιλής χώρους εκγύμνανσης στην Αθήνα, έχοντας υπό την καθοδήγηση σας πολλούς γνωστούς ανθρώπους του ελληνικού star system. Πως είναι η επαφή μαζί τους;

«Η δυνατότητα που είχα μέσω της δουλειάς μου να γνωρίσω κ να έρθω σε άμεση και καθημερινή επαφή με ανθρώπους που συνηθίζουμε να αναφέρουμε ως celebrities, με έκαναν να καταλάβω ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από οποιονδήποτε άλλον συνάνθρωπο μας, αφού ως επι τω πλείστον, έχουν τις ίδιες ανησυχίες, άγχη, παραξενιές κτλ, όπως κάθε καθημερινός συνάνθρωπος μας. Παράλληλα όμως είδα και ένιωσα ότι είναι το ίδιο απλοί και προσιτοί όπως κάθε ένας από εμάς».

5. Ποιος είναι ο πιο επιμελής και πιο ο πιο «δύσκολος» από τους celebrities με τους οποίους συνεργάζεστε; Ποιους έχετε υπό την καθοδήγηση σας;

«Η πιο επιμελής celebrity που συνεργάζομαι μαζί της, μπορώ να πω ότι είναι από τον χώρο της τηλεόρασης και είναι η παρουσιάστρια Κατερίνα Λασπα, την οποία παράλληλα θα την χαρακτήριζα και την πιο “δύσκολη” με την καλή έννοια του όρου όμως, καθώς είναι πολύ αυστηρή με τον εαυτό της και πάντα επιδιώκει το μέγιστο από την απόδοση της, κάτι το οποίο φυσικά είναι μεγάλο κίνητρο για τον κάθε γυμναστή. Φυσικά εκτός από την συγκεγκριμενη, έχω συνεργαστεί και με άτομα της τηλεόρασης (γνωστές παρουσιάστριες, ηθοποιούς) με τραγουδιστές και με γνωστούς αθλητές, από διαφορά αθλήματα, όπως μπάσκετ, τέννις κτλ, οι οποίοι πάντα είναι αφοσιωμένοι κ ζητούν το καλύτερο αποτέλεσμα»

6. Η ενασχόληση με διάσημους, αυξάνει την ευθύνη; Η είστε από τους επαγγελματίες που δίνετε βάση σε άλλα πράγματα και έχετε άλλα κριτήρια;

«Όσον αφορά την προσέγγιση μου, στον τρόπο της δουλειάς μου, αυτός δεν διαφέρει σε τίποτα, είτε έχω να κάνω με κάποιο πολύ γνωστό άτομο, είτε με κάποιο άτομο, το οποίο δεν είναι αναγνωρίσιμο κοινωνικά. Δεν αλλάζει  ούτε αν είναι κάποιος νεαρός αθλητής ο οποίος τώρα ξεκινάει, ούτε αν είναι κάποιο άτομο μεγαλύτερης ηλικίας κτλ, καθώς προσπαθώ να αποσπάσω από τον κάθε έναν ξεχωριστά  το καλύτερο αποτέλεσμα μέσα από ένα “σκληροί” κ φυσικά σωστά δομημένο προπονητικό πλάνο. Ένα πλάνο που εκπονείται ανάλογα με τις απαιτήσεις και κυρίως τις δυνατότητες που έχει το κάθε άτομο, οι οποίες καθορίζουν φυσικά και την ανάλογη επιβάρυνση που μπορεί να ασκηθεί σε κάθε αθλούμενο ξεχωριστά»

7. Οι Ελληνες αθλούνται γενικά; Μας έχει γίνει τρόπος ζωής η εκγύμνανση και η σωστή – από πλευράς διατροφής – καθημερινότητα;

«Ο αθλητισμός στην Ελλάδα και κυρίως ο μαζικός ερασιτεχνικός αθλητισμός, σαφώς και έχει αυξηθεί παρά πολύ την τελευταία 5ετια θα μπορούσα να πω, κυρίως μέσω του δρομίσκου κινήματος θα έλεγα, καθώς όλο και περισσότεροι ασχολούνται σε ερασιτεχνικό επίπεδο με το τρέξιμο. Αυτό βέβαια θα μπορούσαμε να πούμε ότι βοηθήθηκε από ενα δυστυχώς παράδοξο φαινόμενο, που φυσικά δεν είναι άλλο από όλη την άσχημη κ δύσκολη  συγκυρία που βρισκόμαστε σαν χωρα (οικονομική κρίση) και στην οποία ο κόσμος αναζήτησε μια διέξοδο κ φυσικά κάτι καλύτερο από το ασχοληθεί με οποιονδήποτε μορφή άσκησης. Μια ασκηση η οποία και επιστημονικά ειναι αποδεδειγμενο ότι εκτός από την σωματική υγεια ειναι εξίσου σημαντική και για την πνευματική υγεια του κάθε ασκούμενου.

Παραλληλα καθε ατομο που μπαίνει σε ενα προγράμμα γυμναστικής,εισέρχεται σε μια γενικότερη υγιεινή στάση ζωής. Το ευχαριστο είναι ότι όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας, ασχολούνται με θέματα υγιεινής διατροφής.

Αναζητώντας όλο και πιο υγιεινές τροφές, οι ασκούμενοι αποβάλλουν τροφές, οι οποίες μόνο αρνητικά μπορούν να συνεισφέρουν στον οργανισμό μας. Βέβαια εδω θα ήθελα να σταθώ σε ενα σημείο.

Δυστυχώς μπορεί να υπάρχει η θέληση στο να κάνουμε μια καλη προπονηση ή μια πολύ σωστή διατροφή, αλλα υπαρχουν πολλοί συνάνθρωποι μας, οι οποίοι δεν εχουν την Παιδεία και τη Γνώση για να αντιληφθουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Λόγω των πολλών πληροφορίων που μπορούν να βρουν – στο διαδύκτιο κύριως, το οποίο μπορεί σε πρώτη φάση να ακούγεται κατι καλο, εν τελεί όμως κρύβει κ πολλούς κινδύνους, καθώς υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες κ “γνώσεις” πολλές φορές από εντελώς ακατάλληλα άτομα- τελικα αποκομίζουν μια εντελώς λανθασμένη εικόνα, ως προς την γυμναστική, την διατροφή κτλ…»

8. Τι θα συμβουλεύατε τους συμπολίτες σας να πράττουν και να έχουν ως κανόνα στη ζωή τους;

«Θα ήθελα να συμβουλεύσω τους συμπολίτες μας, οι οποίοι είτε ήδη γυμνάζονται είτε τώρα σκοπεύουν να αρχίσουν, να έχουν υπομονη ως προς την χρονική διάρκεια που θα θελήσουν να έχουν το σωστό αποτέλεσμα, καθώς αυτό απαιτεί υπομονη κ επιμονή. Επισης να μην καταφεύγουν σε ακραίες προπονήσεις η κυρίως ακραία διατροφη, καθώς θα πρεπει να επιλέγουν ρυθμόυς γυμναστικής και διατροφη που θα μπορουν να ακολουθούν καθημερινά. Γιατί εν τελεί, το σημαντικότερο ειναι να μπορούμε να εχουμε διάρκεια στην προσπάθεια μας κ οχι για παράδειγμα για ενα μήνα  να γυμναζομαστε σε εξουθενωτικους ρυθμόυς και να ακολουθουμε ακραίες δίαιτες, καθώς ετσι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αντί να ωφεληθούμε από ολη την προσπάθεια μας να θέσουμε ακομα και σε κίνδυνο την ίδια μας την υγεια»

 

 

Πηγή: creteplus

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ