Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημαντική θα είναι η επιδείνωση που θα σημειώσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη,  με χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και βόρειους ανέμους μέχρι 9 μποφόρ, κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, σταδιακά, από την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα μάλιστα με προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις δεν αποκλείονται και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να δούμε χιόνι και σε παραλίες του νησιού!

Tο χιόνι θα πιάσει...παραλία!

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η εξέλιξη του καιρού των επόμενων ημερών αναμένεται να είναι η ακόλουθη:

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου

Γενικά καλός καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενή παροδική βροχή κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 – 4 Μποφώρ στη Δυτική Κρήτη ενώ στην Ανατολική Κρήτη θα φθάνουν τα 4 – 5 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ⁰C η ελάχιστη και η μέγιστη θα φθάσει έως και τους 14 ⁰C , κατά τόπους οι ελάχιστες τιμές θα είναι σε χαμηλότερα επίπεδα.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα είναι ΒορειοΔυτικοί με ένταση τα 5 – 6 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα των 7 έως 14 ⁰C

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

Νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα ενταθούν ενώ οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν αρκετά χαμηλότερα υψόμετρα (ενδεικτικά αναφέρονται τα 500 μέτρα) και χιονόνερο θα πέσει στις πεδινές περιοχές της Κρήτης. Οι άνεμοι θα στραφούν από Βόρειες διευθύνσεις και θα ενισχυθούν σταδιακά με την ένταση τους να φθάνει στα 6 -7 Μποφώρ σε περιοχές του νησιού, ενώ στα πελάγη θα φθάνουν ή και θα ξεπερνούν τα 7 – 8 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμαίνεται περίπου στους 6 – 7 ⁰C στα πεδινά ενώ στα ορεινά θα είναι κοντά στους 0 ⁰C

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου
Βροχές με Χιόνια έως και σε χαμηλά υψόμετρα, πολύ Ισχυροί έως και Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της Παρασκευής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει ακόμη μικρή πτώση ενώ στα ορεινά θα πέσει κάτω από τους 0 ⁰C.
Σάββατο 31 Δεκεμβρίου

Η κακοκαιρία διατηρείται και για την ημέρα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς με την τάση των προγνωστικών μοντέλων να δείχνουν μία σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, αν και στα ορεινά πιθανά να συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Πιθανά σταδιακή ύφεση του καιρού αναμένεται από την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

 

 

Πηγή: cretalive

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ