Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

Η συνταγή της ημέρας: Calzone με τυρί, μανιτάρια και μπέικον

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα φτιάχνουμε σπιτικά calzone για τα παιδιά που τρελαίνονται!

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 250 γρ. νερό χλιαρό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • έξτρα σιμιγδάλι για το άνοιγμα του ζυμαριού

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. μανιτάρια
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 10 φέτες μπέικον
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ κασέρι τριμμένο
  • 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • Λίγο φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • λίγο μπούκοβο προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε μέσα σε ένα ταψί ανάποδα να κάψει καλά όσο εμείς προετοιμάζουμε το ζυμάρι.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι. Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Όταν πια δεν μπορούμε να το δουλέψουμε με το κουτάλι αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας στον πάγκο εργασίας.
  • Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το πόσο θα το αφήσουμε εξαρτάται από την εποχή.
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.

Για τη γέμιση

  • Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους σε ένα καυτό τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Θέλουμε να στεγνώσουν εντελώς και να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμα.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσουν τα μανιτάρια μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
  • Σε ένα άλλο τηγανάκι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και κόβουμε σε κύβους.
  • Ανακατεύουμε με το μείγμα των μανιταριών.
  • Με τη βοήθεια ενός πλάστη και έξτρα σιμιγδαλιού ανοίγουμε τα ζυμαράκια μας σε στρογγυλά φύλλα πλάτους 25 εκ.
  • Μοιράζουμε τα μανιτάρια στα 4 και τα βάζουμε στη μέση περίπου των κύκλων της ζύμης.
  • Από πάνω μοιράζουμε τα τυριά, τα αρωματικά και τα μπαχαρικά.
  • Με τα δάχτυλά μας ή με ένα πινέλο απλώνουμε λίγο νερό γύρω γύρω στην περιφέρεια της ζύμης.
  • Κλείνουμε στη μέση τα πιτσάκια και διπλώνουμε λίγο τις άκριες για να μην ξεφύγει η γέμιση από μέσα.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

 

 

Πηγή: akispetretzikis

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ