Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Χορτόπιτα με βλίτα
Η εβδομάδα ξεκιναει με παραδοσιακή πίτα!
Υλικά για τη γέµιση
1 κιλό βλίτα
2 σκελίδες σκόρδο
κρεµµύδια φρέσκα
2 µατσάκια µαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
Υλικά για το φύλλο
½ κιλό αλεύρι
1 φλιτζανάκι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 φλιτζανάκι νερό
λίγο αλάτι, λίγη µαγιά
(4 μερίδες)
Εκτέλεση:
Κόβουµε τα βλίτα και τα τσιγαρίζουµε µε µπόλικο ψιλοκοµµένο κρεµµύδι, τον µαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τα αφήνουµε να ψηθούν και τα στραγγίζουµε. Φτιάχνουµε µε τα υλικά για το φύλλο 2 χοντρά φύλλα. Απλώνουµε το ένα στο ταψί και βάζουµε πάνω τα βλίτα. Σκεπάζουµε µε το άλλο και αλείφουµε την πίτα µε ελαιόλαδο ή βούτυρο και την ψήνουµε σε µέτριο φούρνο µέχρι να ροδίσει.
Πηγή: rethymnoguide
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν
Αδερφή Γιώργου Λυγγερίδη: «Έχω πολλή οργή μέσα μου – Ένας άνθρωπος καιγόταν ζωντανός και τα επεισόδια συνεχίζονταν»
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Κρητικός αγριόγατος: Το ζώο «φάντασμα» επιστρέφει!
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Κρήτη: Ένας χρόνος χωρίς την Πένυ – «Ας γίνουνε αναμνήσεις τα τροχαία και όχι άλλοι άνθρωποι»
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
«Ιστορία τρόμου» στα ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ για ασθενή με χολή