Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα
Σήμερα φτιάχνουμε τραγανή κολοκυθόπιτα να μοσχομυρίσει το σπίτι!
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη γέμιση
- 1 ½ κιλό κολοκυθάκια πράσινα
- ½ κιλό φέτα
- ½ κιλό ξινομυζήθρα
- 5 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- Λίγα φυλλαράκια δυόσμο
- Αλάτι
Υλικά για το φύλλο
- ½ κιλό αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι βιτάμ ή λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Tρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε, τα στύβουμε με το χέρι και τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν. Στο μεταξύ, τρίβουμε τα τυριά και τα αναμειγνύουμε με τα χτυπημένα αβγά. Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με το μιγμά των τυριών, ψιλοκόβουμε το δυόσμο και η γέμιση είναι έτοιμη. Ετοιμάζουμε το φύλλο ως εξής: Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι με το βιτάμ ή το λάδι και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη που να ανοίγει φύλλο. Όταν είναι έτοιμη, κάνουμε μία μπαλίτσα, την σκεπάζουμε με λινή πετσέτα και την αφήνουμε μισή ώρα να «ξεκουραστεί».
Μοιράζουμε το ζυμάρι σε δύο τμήματα, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Ανοίγουμε δύο φύλλα και απλώνουμε το μεγαλύτερο σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί, έτσι ώστε να καλύπτονται τα τοιχώματα και το φύλλο να βγαίνει απ’ έξω. Απλώνουμε πάνω τη γέμιση και την καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Συνδέουμε καλά το πάνω με το κάτω φύλλο, λαδώνουμε την επιφάνεια, την χαράζουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά.
Πηγή: incrediblecrete
-
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ12 ώρες πριν
10 λόγοι που το Πάσχα στο χωριό είναι Ο-ΝΕΙ-ΡΟ!
-
Κόσμος3 ημέρες πριν
Ρωσία: Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον… λίντσαραν οι θεατές
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Πνίγηκε στη σκόνη το Ρέθυμνο – Ξεπέρασε τους 31 βαθμούς η θερμοκρασία την Τρίτη!
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Θλιβερή πρωτιά του Ρεθύμνου στους πλειστηριασμούς – Πόσα ακίνητα βγαίνουν στο «σφυρί»