Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

Η συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια σούπα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εύκολη και νόστιμη μανιταρόσουπα ότι πρέπει για τον κρύο καιρό.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό µανιτάρια φρέσκα
  • 1 µικρό κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 2 µατσάκια φρέσκα κρεµµύδια
  • 1 µατσάκι άνηθος
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυµό από ένα λεµόνι
  • πιπέρι πράσινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουµε τα µανιτάρια και τα πλένουµε πολύ καλά. Τα κόβουµε σε µικρά κοµµάτια και τα αφήνουµε να στραγγίσουν. Βάζουµε σε µια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουµε και ρίχνουµε το ξερό κρεµµύδι. Αφού ροδίσει ελαφρά, ρίχνουµε και τα µανιτάρια και ανακατεύουµε για 1-2 λεπτά. Σβήνουµε µε το κρασί και ρίχνουµε αµέσως 4 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε το φαγητό για 20 λεπτά.

Ρίχνουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια και τον άνηθο ψιλοκοµµένα. Αναµειγνύουµε καλά και συνεχίζουµε το ψήσιµο πάντα µε κλειστό καπάκι της κατσαρόλας για περίπου 15 ακόµη λεπτά. Δοκιµάζουµε το φαγητό και προσθέτουµε λίγο αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται. Σε ένα γυάλινο µπολ χτυπάµε το αυγό µέχρι να «αφρίσει». Ρίχνουµε εναλλάξ και πολύ αργά στο αυγό λίγο από τον χυµό του λεµονιού και λίγο από τον ζωµό της σούπας. Τέλος, αδειάζουµε το µείγµα µέσα στην υπόλοιπη σούπα και ανακατεύουµε καλά. Σερβίρουµε ζεστή τη σούπα, µε πιπέρι και λίγο φρεσκοκοµµένο άνηθο.

 

Πηγή: incrediblecrete

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ