Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Έμαθε στους Κρητικούς τα μυστικά της μπουγάτσας | ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
To όνομα του και πολύ περισσότερο η παραδοσιακή μπουγάτσα που παρασκευάζει έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο!

Ο λόγος για τον Φίλιππο Μπαντή, ο οποίος επισκέφθηκε το Ηράκλειο για να μεταδώσει και να αποκαλύψει τα μυστικά του μέσα από την παρουσία του σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της πόλης.

Οπως έχει αναφερθεί και σε άλλα δημοσιεύματα- όπως στο parallaxi.gr- το μικρό μπουγατσατζίδικο του Φίλιππου Μπαντή στη Θεσσαλονίκη σίγουρα άλλαξε τα δεδομένα αφού κατάφερε να γίνει προορισμός για τους τουρίστες της πόλης με μια ενδιαφέρουσα ιστορία από πίσω.

Απο τη Θεσσαλονίκη στο Ηράκλειο

Το Παραδοσιακό Μπουγατσατζίδικο “Μπαντής” πρωτοάνοιξε τις πόρτες του στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης, και συγκεκριμένα στον αριθμό 33, το 1969, από τον πατέρα του Φίλιππου Μπαντή, όπου το συναντάμε μέχρι και σήμερα.

Ο πατέρας του Φίλιππου όλα αυτά τα χρόνια ζύμωνε κι άνοιγε φύλλο για παραδοσιακή μπουγάτσα με συνταγή που διδάχτηκε από τον δικό του πατέρα, ο οποίος την έφερε μαζί του από την Καισαρεία της Καππαδοκίας, ερχόμενος στην Θεσσαλονίκη μετά την καταστροφή.

Σήμερα, τρίτης γενιάς μπουγατσοποιός, ο Φίλιππος έχει αναλάβει την παρασκευή, ανοίγοντας φρέσκο φύλλο στο χέρι καθημερινά. Η μπουγάτσα που προσφέρεται είναι με γέμιση κρέμα, τυρί, κιμά, αλλά και σκέτη, δηλαδή μπουγάτσα μόνο από φύλλο, όπως σημειώνει ο Φίλιππος ότι την προτιμούν «οι παλιοί». Αυτή την τεχνική ηρθε και μετεδωσε ο κ. Μπαντης, που αναγνωρίζει όπως όλοι, πως το έθιμο για την κατανάλωση μπουγάτσας κάθε Πρωτοχρονιά στο Ηρακλειο είναι μοναδικό!

Αξίζει μάλιστα να τονισθεί ότι η απήχηση του συγκεκριμένου μαγαζιού του στη Θεσσαλονίκη, ήταν τόσο μεγάλη που αν συνεχιστεί και το επόμενο καλοκαίρι, ο Φίλιππος σκέφτεται το ενδεχόμενο να μετακινήσει το κατάστημα στο κέντρο της πόλης όπου θα είναι δυνατή μια επέκτασή του. Έχει επίσης πλέον δημιουργήσει ιστοσελίδα και προφίλ για το κατάστημα στο facebook, ενώ οι αναφορές γι’αυτό στο Tripadvisor συνεχίζουν να αυξάνονται.

 

 

Πηγή: creteplus

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ