Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

Το πλωτό σπίτι που σπάει στα δύο αν το ζευγάρι που μένει σε αυτό αποφασίσει να χωρίσει

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα νέο οικιστικό σχέδιο ήρθε για να σας διαβεβαιώσει πως το σπίτι σας που τόσο αγαπάτε θα σπάσει στα δύο, ακριβώς όταν συμβεί το ίδιο και στη καρδιά σας.

Η ολλανδική σχεδιαστική και μηχανολογική φίρμα Studio OBA συνέλαβε την ιδέα ενός πλωτού σπιτιού που θα έχει τη δυνατότητα να χωριστεί στα δύο όταν οι ιδιοκτήτες του χωρίσουν. Ονομάζεται, αρκετά εύστοχα, «προγαμιαία κατοικία» και αποτελείται από δύο ξεχωριστές μονάδες που ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους -όπως συμβαίνει, δηλαδή, και με τις ανθρώπινες σχέσεις. Αν, ωστόσο, το ζευγάρι στο οποίο ανήκει το σπίτι αποφασίσει να χωρίσει, τότε μπορούν να αποκολλήσουν τις δύο οικιστικές μονάδες και να κρατήσουν ο καθένας από μία.

Το σπίτι αυτό είναι πνευματικό τέκνο του Omar Kbiri από το Άμστερνταμ, στον οποίο ήρθε η ιδέα όταν έψαχνε σπίτι για να συγκατοικήσει με τη σύντροφό του.

«Πολλοί από τους ανθρώπους γύρω μας έχουν να αφηγηθούν τρομακτικές ιστορίες χωρισμών και διαζυγίων», είπε ο Kbiri στη HuffPost US. «Όλα όσα συμβαίνουν με τις υποθήκες, τους φόρους και την ανάγκη να βρεις ένα νέο μέρος άμεσα, ακόμα και να επιστρέψεις στο πατρικό σου. Έτσι σκέφτηκα “Γιατί δεν υπάρχει ένα σπίτι που να είναι χτισμένο για αυτόν ακριβώς το λόγο;”».

studio oba

Ο Kbiri συνεργάστηκε με το Studio OBA για να δώσει σάρκα και οστά στην ιδέα του, τουλάχιστον σχεδιαστικά. Παίρνοντας έμπνευση από τα κανάλια του Άμστερνταμ, ο Kbiri και το Studio Oba αποφάσισαν να κάνουν το σπίτι πλωτό, καθώς έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο να αποκολληθεί και να χωριστεί σε δύο κομμάτια. Τώρα η ομάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με μεταπωλητές σε Γερμανία, Κίνα, Αγγλία και Αμερική για την προοπτική να δημιουργήσουν και ένα φυσικό προϊόν.

Και τα καλά νέα: Αν το ζευγάρι τα ξαναβρεί, το σπίτι μπορεί να ξαναγίνει κι αυτό μια ενιαία μονάδα.

«Είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να μπορεί να ανασυγκολληθεί», λέει ο Kbiri. «Ή να μπορεί να υποδεχθεί έναν νέο έρωτα».

 

The Huffington Post

Διαφήμιση
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ