Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

Έντεκα σημάδια ότι είστε πιο ευφυείς από το μέσο όρο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Θεωρητικά, η μέτρηση της ευφυΐας ενός ανθρώπου γίνεται μέσω ειδικών τεστ. Ωστόσο, πρώτον, η αξία αυτών των τεστ έχει αμφισβητηθεί από την επιστημονική κοινότητα και, δεύτερον, εκτιμάται ότι μετρούν μόνο ένα μέρος του συνόλου που ονομάζεται ευφυΐα.
Παρά ταύτα, διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να διαπιστωθεί αν ένα άτομο είναι ευφυές πάνω από το μέσο όρο. Τα σημάδια αυτά είναι τα εξής:
1. Μιλάτε πολλές ξένες γλώσσες: πέραν του ότι η εκμάθηση ξένων γλωσσών αυξάνει την επάρκεια της λειτουργίας του εγκεφάλου, έχει διαπιστωθεί ότι καθυστερεί και την εμφάνιση ασθενειών όπως η νόσος Αλτσχάιμερ.
2. Έχετε IQ πάνω από 100.
3. Είστε το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας: μελέτη έδειξε ότι τα πρώτα παιδιά είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ IQ, σε σχέση με τα νεώτερα αδέλφια τους.
4. Αγαπάτε τις γάτες: δεδομένου ότι οι γάτες είναι λιγότερο κοινωνικές από τα σκυλιά, η μεγαλύτερη συμπάθεια προς αυτές δείχνει υψηλότερη ευφυΐα.
5. Πίνετε αλκοόλ: δεν εννοούμε να γίνεστε σκνίπα, αλλά να πίνετε περισσότερο από τον μέσο άνθρωπο. Μελέτη έδειξε ότι οι πτυχιούχοι πανεπιστημίου πίνουν περισσότερο όσο μεγαλώνουν απ’ ό,τι όσοι δεν έχουν τελειώσει ΑΕΙ.
6. Έχετε πτυχίο πανεπιστημίου: υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι δεν περάσετε μόνο με «σκονάκι».
7. Είστε αριστερόχειρες: μελέτες έχουν δείξει ότι οι αριστερόχειρες -που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού- έχουν καλύτερες γνωστικές ικανότητες.
8. Είστε ανήσυχος: εντάξει, όχι να χρειάζεστε ηρεμιστικά, αλλά όταν σας απασχολούν πράγματα φαίνεται ότι είστε άτομο υψηλής ευφυΐας.
9. Έχετε χιούμορ: αυτονόητο, νομίζουμε…
10. Είστε… τεμπέληδες: ω, ναι, μελέτη σε πανεπιστήμιο της Φλόριντα έδειξε ότι άτομα που προτιμούν να τεμπελιάζουν από το να ασκούνται έχουν υψηλότερη ευφυΐα.
11. Αμφισβητείτε την εξυπνάδα σας: «το έξυπνο πουλί, από τη μύτη πιάνεται», λέει η λαϊκή σοφία και έχει δίκιο, ενώ τα άτομα που διαρκώς αμφισβητούν την εξυπνάδα τους φαίνεται ότι είναι πιο ευφυή από τα άτομα που θεωρούν ότι είναι έξυπνα.
topontiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ