Λεβέντης αστυνομικός από τα Χανιά δίνει δύναμη σε ΑΜΕΑ στον ελεύθερό του χρόνο!

Shares

O Κώστας Νικολαντωνάκης είναι αστυνομικός, υπηρετεί στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων. Το νερό όμως, φαίνεται να είναι η δεύτερη φύση του, καθώς μπήκε για πρώτη φορά στις πισίνες σε ηλικία 6 ετών αρχικά κάνοντας κολύμπι για 5 χρόνια και πόλο για τα επόμενα 12 χρόνια.

Σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία του Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΈΦΑΑ), ξεκίνησε να δουλεύει σαν αστυνομικός, ωστόσο όσο χρόνο έχει τον διαθέτει στα ΑμεΑ, βοηθώντας στην αποκατάστασή τους, να μάθουν κολύμπι, να πηγαίνουν σε αγώνες και να σημειώνουν μεγάλες επιτυχίες.Ο Κώστας από το 2000 έως το 2018 ήταν υπαρχηγός στην Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων που ανήκει στα ΠΣΕΑ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλούς αγώνες ως διασώστης, είναι εθελοντής προπονητής στο Α.Σ. ΑμεΑ Μεγαλόνησος Ηρακλείου -που ανήκει στην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ, τους λεγάμενους Παραολυμπιακούς- και είναι και στο προπονητικό πρόγραμμα των Special Olympics Hellas του ΝΟΧ (τμήμα κολύμβησης). Από το 2009 μέχρι και το 2013 προπόνησε αφιλοκερδώς τον Χανιώτη παρολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη φτάνοντάς τον σε ένα εξαιρετικό αθλητικό επίπεδο, με πολλά εθνικά ρεκόρ, ι ευρωπαϊκό μετάλλιο, 2 παγκόσμια μετάλλια καθώς και την πρώτη Χανιώτικη συμμετοχή αθλητή στους παραολυμπιακούς αγώνες «Λονδίνο 2012»! Εκεί όπου κατέκτησε την 4 θέση…

Παράλληλα επισκέπτεται τα σχολεία ώστε τα παιδιά να μάθουν για την αναπηρία, τον σεβασμό ώστε, εάν τύχει σε κάποιον δικό τους, να τον βοηθήσουν, να μην τον παρατήσουν, να έρθουν κι άλλα ΑμεΑ στον αθλητισμό. Τα τελευταία 18 χρόνια έχει μιλήσει σε πάνω από 3·οοο παιδιά για την πρόληψη ατυχημάτων σε θάλασσα και πισίνα και αυτή τη στιγμή βοηθάει μέσω της κολύμβησης γύρω στα 60 άτομα με αναπηρίες όλων των ηλικιών, από 4 μέχρι 50 ετών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο parakritika.gr

Shares

1 comment

  1. Pingback: Κλέφτης «τσαμπουκαλεύεται» σε λάθος αστυνομικό! | Τρελό ΒΙΝΤΕΟDaynight.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *