Aπολύσεις στην Creta Farms για τη «διαρροή» του βίντεο με το ελικόπτερο

Shares

Σήμερα αναμένεται να κατατεθούν οι μη δεσμευτικές προσφορές για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Creta Farms. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές οι οποίες θα κατατεθούν είναι του Oμίλου Δουζόγλου, απο την εταιρεία Impala του κ. Βιτζηλαίου και απο την  ρωσικών συμφερόντων Lime Capital Partners, δίχως  να αποκλείεται και τέταρτη προσφορά καθώς είναι μη δεσμευτικές και ο κάθε υποψήφιος μπορεί να δοκιμάσει τις τράπεζες προτείνοντας ρευστότητα αλλά και «κούρεμα» δανείων με ποσοστό της επιλογής του. Η Ε.Κ πάντως, όπως θα δούμε επενέβη και ζητά διευκρινίσεις οι οποίες ίσως ξεκαθαρίσουν την σύγχυση για την πλειοψηφία και διοίκηση στην εταιρεία.

Απολύσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newmoney.gr  χθες ο κ. Μανώλης Δομαζάκης ο οποίος προσήλθε στην Γενική Συνέλευση με ελικόπτερο,  (δείτε εδώ το βίντεο) σε μια κίνηση τρομοκράτησης των εργαζομένων απέλυσε δυο υπαλλήλους τους οποίους κατηγόρησε ότι διοχέτευσαν το βίντεο της πτήσης στην δημοσιότητα. Συνεχίζοντας την προκλητική του στάση έναντι εργαζομένων, μετόχων, προμηθευτών, τραπεζών και εποπτικών αρχών ο πρώην βασικός μέτοχος συνεχίζει να μην αποχωρεί απόο την εταιρεία επιστρατεύοντας για αυτόν τον λόγο πληρωμένους «φουσκωτούς» στις εγκαταστάσεις και δικηγόρους στις γενικές συνελεύσεις.

Οι τράπεζες παρακολουθούν – Η Ε.Κ. προειδοποιεί

Οι πιστώτριες τράπεζες παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία την αβεβαιότητα για το ποιός διοικεί την εταιρεία – αν και η Γενική συνέλευση ολοκληρώθηκε στην  προηγούμενη συνέλευση και υπάρχουν κατατεθειμένα έγγραφα στο ΓΕΜΗ απο τον κ. Κώστα Δομαζάκη. Ανησυχεί και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία απέστειλε επιστολές στους βασικούς μετόχους ενημερώνοντας ότι, οι μετοχές τους δεν έχουν δικαίωμα ψήφου ενώ τους ζητά ενημέρωση για τυχόν μεταβολές ( σ.σ Πληροφορίες φέρουν τον ιπτάμενο «ιδιοκτήτη»  κ. Μανώλη Δομαζάκη να καταβάλλει χρήματα για να αποκτήσει μετοχές καθώς είχε χάσει καταφανώς την πλειοψηφία στην τελευταία Γενική συνέλευση των μετοχών.

Πέραν αυτών η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητά εντός πέντε ημερών να γνωστοποιήσουν όλες τις συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί απο το Σεπτέμβριο του 2018 για λογαριασμό τους μέσω των εταιριών- μετόχων της Creta Farms που εμφανίζονται στο μετοχολόγιο και είναι EFG Bank (Monaco) με έδρα το Μονακό, RFG Bank με έδρα την Ελβετία, Silver Invets & Trade Limited με έδρα τις Σεϋχέλλες, Bank of Ayudh Aya με έδρα την Ταϊλάνδη, Monferato International με έδρα τα νησιά Marshall και το φυσικό πρόσωπο Μπόνο Νικόλαο. Μάλιστα η Επιτροπή ζητά να προσδιοριστεί η ημερομηνία των συναλλαγών, την τιμή ανά μετοχή με την προσκόμιση εγγράφων και αποδεικτικών στοιχείων.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο κ. Κ. Δομαζάκης σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει την 26η Ιουνίου μετά την αποχώρησή του από τη Γενική Συνέλευση της εταιρίας είχε καταγγείλει πως «επιβεβαιώθηκε αυτό που είχαμε καταγγείλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι ο κ. Μάνος Δομαζάκης μέσω της EFG Monaco δρα από κοινού και συντονισμένα με το μέτοχο και γαμπρό κ. Μπόνο».

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι έχουν γίνει από την πλευρά του καταγγελίες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προγενέστερα της 26η Ιουνίου και είναι άγνωστο αν έχουν διερευνηθεί ή αν οι χθεσινές επιστολές εντάσσονται στο πλαίσιο της διερεύνησης με πολύμηνη καθυστέρηση.

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *