Από τον ψευτογιατρό ως τον Κρητικό με το…καβουροζούμι

Shares

Είναι Οκτώβριος του 2004 όταν ο τότε πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Βαγιωνάς αποκαλύπτει σε συνέντευξη Τύπου την ύπαρξη ενός κυκλώματος που οργανώνει τη μεταφορά Ελλήνων ασθενών στην Κούβα, προκειμένου να προμηθευτούν το δηλητήριο του γαλάζιου σκορπιού το οποίο… «θεραπεύει» τον καρκίνο! Από τότε μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί πολλοί επιτήδειοι με τον τίτλο «θεραπευτές του καρκίνου» ή αλλιώς τσαρλατάνοι που εμπορεύονται την ελπίδα για ζωή στο όνομα του χρήματος, όπως ο ψευτογιατρός Νικόλαος Κοντοστάθης ο οποίος πριν από λίγες ημέρες πέρασε το κατώφλι των φυλακών μαζί με εκείνο της δικαίωσης των θυμάτων του…

Από τις αρχές του 1950 έως και σήμερα δεκάδες κομπογιαννίτες «άνθισαν» στο «φυτώριο» της πιο αισχρής εκμετάλλευσης «ποτίζοντας» ανυποψίαστους ασθενείς και ευκολόπιστους ανθρώπους με «θεραπείες» οι οποίες δεν είχαν κανέναν άλλο αποτέλεσμα πέρα από το εξασφάλιση του πιο αισχρού πλουτισμού.

Ήδη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) έχει στείλει στην Εισαγγελία τουλάχιστον 12 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν τα τελευταία 9 χρόνια με μερικές από αυτές να έχουν τελεσιδικήσει, άλλες να μπαίνουν στο αρχείο και κάποιες τρίτες να εκκρεμούν έως και αυτή τη στιγμή.

Εκτός από την περίπτωση του ψευτογιατρού από το Κορωπί, στην λίστα του ΙΣΑ βρίσκονται περιπτώσεις αντιποίησης ειδικότητας, όπως για παράδειγμα κάποιων προσώπων που ενώ δεν ήταν γιατροί αλλά αισθητικοί παρείχαν ιατρικές πράξεις για δερματολογικές ασθένειες ή ενός καταστήματος οπτικών το οποίο διαφήμιζε ιατρικές επεμβάσεις χωρίς να διαθέτει καν… οφθαλμίατρο. Επίσης, ο ΙΣΑ έστειλε στη Δικαιοσύνη άνθρωπο ο οποίος αρθρογραφούσε με την ιδιότητα του καρδιολόγου ενώ δεν είχε πτυχίο ιατρικής…

Ο Κρητικός που θεράπευσε τον καρκίνο με … καβουροζούμι

Το 1987 ο αγρότης Πέτρος Χρουστουλάκης από το χωριό Πανασσός υποστηρίζει ότι βρήκε το φάρμακο για τον καρκίνο και πως γιατρεύει καρκινοπαθείς με το ζωμό καβουριών, το οποίο βράζει με άλλα βότανα, χόρτα, καρότα και φύλλα ελιάς, φτιάχνοντας ένα δικό του, αυτοσχέδιο «κοκτέιλ». Για να πείσει τον κόσμο διέδωσε παντού ότι ο ίδιος γιάτρεψε τη σύζυγό του από τον κακιά αρρώστια που την είχε προσβάλει στον μαστό και στα οστά.

Μέσα σε λίγες ημέρες κατέφθαναν στην Κρήτη καραβιές απελπισμένων, ενώ και οι πτήσεις της Ολυμπιακής ήταν υπερπλήρεις από καρκινοπαθείς και συγγενείς τους που ταξίδευαν προκειμένου να προμηθευτούν το μαγικό καβουροζούμι. Ο Ιατρικός Σύλλογος του Ηρακλείου κινήθηκε νομικά εναντίον του Χουστουλάκη ο οποίος μετά από κάποιους μήνες συνελήφθη για απάτη.

Νέος κύκλος καταγγελιών για τον ψευτογιατρό Νικόλαο Κοντοστάθη

Στο μεταξύ οι καταγγελίες για το ψευτογιατρό ο οποίος ξεγέλασε δεκάδες απελπισμένους ανθρώπους και σύμφωνα με το κατηγορητήριο οδήγησε στον θάνατο δύο ανήλικα παιδιά, αυξάνονται και πληθύνονται ημέρα με την ημέρα.

Μία από τις απάτες του που έγινε πρόσφατα γνωστή αφορά στο πρόσωπο 35χρονης καρκινοπαθούς και μητέρας δύο παιδιών η οποία έφυγε από τη ζωή όταν ο Κοντοστάθης την έπεισε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και να ακολουθήσει τη δική του αυστηρή διατροφή. Κατά τη διάρκεια δε της «θεραπείας» ο ψευτογιατρός έκανε στην άτυχη γυναίκα και έξι ενέσεις που όπως της είχε είπε είχαν έλθει κατευθείαν από το …Βατικανό. Στη συγκεκριμένη υπόθεση συγγενείς της 35χρονης αποκάλυψαν στον δικηγόρο κ. Στέλιο Σούρλα που χειρίζεται και υποθέσεις άλλων θυμάτων του ψευτογιατρού, πως ο Νικόλαος Κοντοστάθης τους έταζε ένα ειδικό νερό, το οποίο θα έφερνε από την Αμερική. Στους απελπισμένους συγγενείς της 35χρονης είχε πει ότι θα έφερνε 2 μπουκάλες των 20 λίτρων η κάθε μια και οι οποίες θα περιείχε νερό με πλατίνα και χρυσό.

Τα ευγενή αυτά μέταλλα ύστερα από την πόση θα πέτρωναν τα καρκινικά κύτταρα και η ασθένεια δεν θα έκανε μεταστάσεις ενώ το κακό θα καταπολεμούνταν ταυτοχρόνως με τη «θεραπεία» του Κοντοστάθη. Για τις δυο μπουκάλες με το «θαυματουργό» νερό οι συγγενείς της 35χρονης θα έδιναν 4500 δολάρια…

Σύμφωνα με την αστυνομία από τις τελευταίες 52 καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα οι Αρχές έχουν πάρει καταθέσεις για τις 12 ενώ μέσα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν κι άλλα θύματα του ψευτογιατρού.

Διαβάστε τη συνέχεια στο flashnews

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *