Από σήμερα στις θέσεις τους οι ναυαγοσώστες στο Ρέθυμνο

Shares

Στη θέση τους αναμένεται να βρίσκονται από σήμερα οι ναυαγοσώστες στις παραλίες του δήμου Ρεθύμνου αφού ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και κατακυρώθηκε το ναυαγοσωστικό έργο στον προσωρινό ανάδοχο.

Η διαδικασία έγινε ηλεκτρονικά όπως ορίζουν τα νέα δεδομένα, αλλά έγινε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον καθυστέρηση, αφού ο Ιούνιος μπήκε και οι παραλίες είναι γεμάτες με λουόμενους.

Ο διαγωνισμός επαναπροκηρύχθηκε διότι ο διαγωνισμός που προηγήθηκε κρίθηκε άγονος, αφού δεν υπεβλήθη καμία πρόταση. Στην επαναπροκήρυξη υπεβλήθη ένας φάκελος ενδιαφερόμενου για το ναυαγοσωστικό έργο.

Η οικονομική επιτροπή επανεξέτασε και τροποποίησε τους όρους και αποφάσισε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να προχωρήσει σε απευθείας διαπραγμάτευση για την ανάθεση του έργου και αυτό μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού. Αυτό όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος οικονομικών Στέλιος Σπανουδάκης δεν σημαίνει απευθείας ανάθεση, αφού θα γίνουν κανονικά οι διαδικασίες πρόσκλησης των υποψηφίων μέσα από την πλατφόρμα του υπουργείου οικονομικών. Όπως είπε ο κ. Σπανουδάκης μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση αναμενόταν μέχρι χθες αργά να καταθέσει ο ανάδοχος έναν επιπλέον φάκελο που του ζητήθηκε με δικαιολογητικά και από σήμερα οι ναυαγοσώστες εκτός απροόπτου θα είναι στις θέσεις τους.

Η τροποποίηση που έγινε αφορά τις θέσεις των πύργων, από 17 που είχαν οριστεί αρχικά θα είναι τελικά 14, με την υποχρέωση όμως του ανάδοχου για τις ημέρες που οι καιρικές συνθήκες θα είναι κακές, να παρακολουθούνται και τα τμήματα που δεν θα έχουν ναυαγοσώστη.

Το κόστος δεν θα ξεπεράσει σύμφωνα με τον ίδιο τις 180 χιλιάδες ευρώ για τους δύο διαγωνισμούς και το έργο αφορά συνολικά τέσσερις μήνες. Ξεκινά επίσημα την 1η Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου.

 

Πηγή: goodnet

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *