Τούνελ

Ο Ρεθυμνιώτης συνθέτης Αντώνης Ζαχαράκης, εν μέσω πανδημίας συνθέτει το «Τούνελ»

Shares

Ένα τραγούδι εμπνευσμένο από το ποίημα της Kathleen Ο’ Meara (1839-1888) γραμμένο την εποχή τoυ «Μεγάλoυ Λιμού» (Great Famine του 1850 στην Ιρλανδία), που όμως σήμερα φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ…

Ένα ποίημα σχεδόν 200 χρόνων που έχει να μας διδάξει τόσα πολλά: για τη Στέρηση, τη Απομόνωση, τη Σχέση μας με τον Εαυτό μας, τις Σχέσεις μας με τους άλλους, τις Προτεραιότητες μας, τι τελικά έχει αξία και το τι μετράει στη ζωή!

«…και οι άνθρωποι έμειναν στο σπίτι….» «…Και οι άνθρωποι έμειναν στο σπίτι….» & Διάβασαν βιβλία….&…Άκουσαν τα λόγια, και άκουσαν μουσική, ξεκουράστηκαν & εξασκήθηκαν…. και σκέφτηκαν και στοχάστηκαν αυτά που άκουσαν και τα ανέλυσαν και τα κατανόησαν με τα μάτια & τη γλώσσα της ΨΥΧΗΣ…. και αφουγκράστηκαν επιτέλους τη πολύτιμη εσωτερική τους φωνή, γιατί είχαν τη πολυτέλεια του χρόνου για να ακούσουν βαθύτερα, να ξεκουραστούν, να συλλογιστούν, να ασχοληθούν με τέχνη, να δημιουργήσουν, να παίξουν και να ανακαλύψουν τον ΥΠΕΡΟΧΟ, ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΑΥΤΟ τους! και έμαθαν σε καινούργιους Ρυθμούς και Τρόπους Ύπαρξης…  και μερικοί Διαλογίστηκαν, και άλλοι Προσευχήθηκαν, και μερικοί έκαναν και τα ΔΥΟ: και Μίλησαν και Άκουσαν τον Θεό μέσα τους. Άλλοι χόρεψαν, άλλοι τραγούδησαν, άλλοι εκφράστηκαν καλλιτεχνικά, άλλοι συνάντησαν τη ΣΚΙΑ τους, που είναι και αυτός ένας τρόπος ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ & ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ με τον Ανώτερο Εαυτό, το ΘΕΟ μέσα!»

Ακούστε το νέο τραγούδι του Αντώνη Ζαχαράκη:

Shares

1 comment

  1. Pingback: Τούνελ - Daynight.gr | Αντώνης Ζαχαράκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *