ξενοδοχεια καραντινας

«Ανεπιθύμητα αυτά τα ξενοδοχεία καραντίνας» δηλώνει Κρητικός δήμαρχος

Shares

Επιστολή στον υπουργό Τουρισμού έστειλε ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος με την οποία ζητά την αλλαγή των ξενοδοχείων καραντίνας που έχουν επιλεγεί στη Χερσόνησο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Χερσονησου στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία βρίσκονται μέσα στον ιστό της Χερσονήσου και μάλιστα σε στενούς και δυσπρόσιτους για ασθενοφόρα δρόμους.

«Δεν νομίζω πως τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία πληρούν τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια των κατοίκων μιας και βρίσκονται μέσα στον οικιστικό ιστό της Χερσονήσου, είναι σε πολύ στενούς δρόμους που δύσκολα θα μπορεί να προσεγγίσει ασθενοφόρο. Ήδη έχω ενημερώσει τηλεφωνικά τον υπουργό Τουρισμού και έχω στείλει και επιστολή που επισημαίνω τόσο τις αντιδράσεις των κατοίκων όσο και τις επισημάνσεις των φορέων της τουριστικής βιομηχανίας οι οποίοι σε πρώτο επίπεδο δηλώνουν ότι και μόνο η θέα των ασθενοφόρων που θα προσεγγίζουν την περιοχή λειτουργεί αποτρεπτικά σε εκείνους που ήρθαν για να κάνουν διακοπές στο νησί.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Χερσονήσου.

Ο κ Γιάννης Σέγκος αναφέρθηκε και στη δυσκολία που υπάρχει να ελεγχθούν οι τουρίστες που θα βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό.  «Όπως είναι γνωστό στην Χερσόνησο και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου μας δεχόμαστε πολλούς νέους επισκέπτες. Είναι πρακτικά πολύ δύσκολο να περιορίσεις σε 14ημερη καραντίνα νεαρούς τουρίστες που ήρθαν για να διασκεδάσουν στις διακοπές τους. Εμείς έχουμε πει και αυτό αναφέρω και στην επιστολή μου πως θα πρέπει να βρεθούν άλλα ξενοδοχεία εκτός οικιστικού ιστού της Χερσονήσου.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Σέγκος.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης τόνισε πως δεν αποκλείεται έστω και στο και πέντε να γίνει αποδεκτή η πρόταση που όλοι οι τουριστικοί φορείς είχαμε καταθέσει στο υπουργείο τουρισμού.  «Μόνο ένα από τα δύο ξενοδοχεία μπορούμε να πούμε πως πληρεί τις προϋποθέσεις φιλοξενίας καθώς είναι πρόσφατα ανακαινισμένο και έχει μία καλή εικόνα για έναν τουρίστα που ενώ έχει κλείσει διακοπές σε 5στερο ξενοδοχείο καλείται να περάσει 14 μέρες σε καραντίνα. Εμείς στη συνάντηση με τον υπουργό τουρισμού την Πέμπτη θα επιμείνουμε στην αρχική μας πρόταση.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Νίκος Χαλκιαδάκης.

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων του Ηρακλείου τόνισε πως η επανεκκίνηση του τουρισμού θα βρει σε λειτουργία το 30% των ξενοδοχειακών μονάδων στο νομό Ηρακλείου με πληρότητες που δεν θα ξεπεράσουν το 25%.

 

Πηγή: creta24

 

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *