Τσιγουράκος

Η ατμοσφαιρική μουσική του Alex Tsigkourakos θα σε… ταξιδέψει! | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Τη συνέχεια του ντεμπούτου του έκανε πριν λίγες ημέρες ο Alex S. Tsigkourakosμέλος και συνθέτης του ελληνικού συγκροτήματος ‘End Of Iris’ με το νέο του single “Horses” να έρχεται δεύτερο σε δημοσιότητα ύστερα από το ‘’Happiness is Spinning in an Office Chair’’.

Οι μουσικές του συνθέσεις μας δίνουν την εντύπωση ότι λαμβάνει διαστάσεις που αρχίζουν να απομακρύνονται από τον ήχο που υιοθετούσε στο alternative/rock συγκρότημα μεταβαίνοντας  σε νεοκλασικά/ορχηστρικά αλλά και ηλεκτρονικά μονοπάτια , ακουστικά μονοπάτια που ακούμε σε καλλιτέχνες του εξωτερικού όπως τον γνωστό Ισλανδό παραγωγό & συνθέτη Ólafur Arnalds ή τον Γερμανό πιανίστα NilsFrahm.

Ως πρωταρχικό ρόλο στις συνθέσεις του Alex S.Tsigkourakos διαδραματίζει το εσωστρεφικό πιάνο που ακούμε από τις πρώτες μόλις νότες του single “Horses” με ιδιαίτερες επικαλύψεις εγχόρδων αλλά και ηλεκτρονικών στοιχείων δημιουργώντας ambient και ατμοσφαιρικούς χώρους κατάλληλους, όπως προτείνει ο συνθέτης, για “ενεργητική” ακρόαση.

Ο δίσκος με τίτλο “AMBIVALENCE”  πρόκειται για μια πρόταση που έχει ως στόχο μέσω της μουσικής δημιουργίας αλλά και κατ’επέκτασης ακρόασης την έμπρακτη εμπειρία, σκέψη, νόηση αλλά και συναισθηματισμό αντίρροπης έντασης.

Δίχως να ξεχωρίζει την αρχική δημιουργία από το τελικό αποτέλεσμα της ακρόασης ο Alex S.Tsigkourakos συνθέτει στο conceptalbum “AMBIVALENCE” 8 ιστορίες χαράς, λύπης, μιζέριας, παράνοιας, κίνησης και ακινησίας.

Στην μίξη & παραγωγή του δίσκου βρίσκεται ο Δημήτρης Ράδης κιθαρίστας των we.own.the.sky και στο mastering του δίσκου ο Σιώπης Απόστολος.

Το album απαρτίζεται από τα παρακάτω 8 κομμάτια:

  1. Horses
  2. Immersion
  3. Almond Blossom
  4. Happiness is Spinning in an Office Chair
  5. April fools!
  6. Valse for Two
  7. False Sunrise
  8. Bad Attitudes

 

Ακολουθήστε τον Alex S. Tsigourakos στο:

facebook 

youtube

instagram

 

 

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *