Αγιασμός: Γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους στα σχολεία

Shares

Άνοιξαν εχθές τα σχολεία και υποδέχθηκαν τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά η οποία χαρακτηρίζεται από τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλη Μπελαδάκη, τηρήθηκαν τα μέτρα και υπήρξε άψογη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών και των γονέων.

«Η πρώτη ημέρα ουσιαστικά κύλησε με τη σκέψη στην πανδημία. Έχουν στελεχωθεί όλα τα σχολεία. Οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί είναι στις θέσεις τους. Οι γονείς και τα παιδιά πήγαν στα σχολεία, φορώντας μάσκες. Δεν είχαμε κάποιο επεισόδιο ή δυσκολίες για τη χρήση μάσκας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπελαδάκης.

Ωστόσο, υπήρξαν και περιπτώσεις όπου γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο αντιδρώντας στη χρήση μάσκας.

«Πληροφορήθηκα ότι σε ελάχιστα σχολεία υπήρξαν απουσίες μαθητών που ίσως ερμηνεύονται από την απροθυμία των παιδιών να τα στείλουν με μάσκα.

Θεωρώ ότι τις επόμενες ημέρες θα λήξει και αυτό καθώς θα πειστούν και οι τελευταίοι γονείς ότι τα παιδιά προστατεύονται και οφείλουν να είναι με μάσκα στο σχολείο», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μπελαδάκης.

Πηγή: cretapost

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *