Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν αριβάρισε με έναν λόχο πράκτορες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς | ΦΩΤΟ

Shares

Απόψε ξεκινούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες που θα λάβουν χώρα στην πόλη Πιοντσάνγκ της Νοτίου Κορέας.

Στην χώρα της Άπω Ανατολής θα παρευρεθούν για τη διοργάνωση πλήθος σημαντικών ανθρώπων από όλο τον κόσμο όπως είναι λογικό.

Φυσικά, και μέσα σε όλο αυτό το περίεργο κλίμα που υπάρχει -άλλοτε μίσους, άλλοτε συμφιλίωσης- ανάμεσα στη Νότιο και τη Βόρειο Κορέα δε θα μπορούσαν να λείπουν οι επίσημοι από τη δεύτερη.

Με πρώτη πρώτη την αδερφή του ηγέτη της χώρα, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ποια είναι η αδερφή του Κιμ;

Η 28χρονη Κιμ Γιο Γιονγκ, που κατέχει θέση στο πολιτικό γραφείο του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών, είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας που επισκέπτεται τη Νότια Κορέα, μετά τον πόλεμο της κορεατικής χερσονήσου τη δεκαετία του 1950.

Η αδερφή του ηγέτη όμως δεν έφτασε μόνη της όπως ήταν, βέβαια, αναμενόμενο. Αντίθετα περιτριγυριζόταν από έναν λόχο από πράκτορες για την προστασία της.

Στη τριήμερη επίσκεψή της θα συναντηθεί ακόμα και με τον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας.

Για ποιον λόγο παρουσιάστηκε;

Η 28χρονη που θεωρείται ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα που εμπιστεύεται απόλυτα ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, ενώ όπως σημειώνουν ορισμένοι διεθνείς αναλυτές, η εμφάνιση μιας φωτογενούς και πιο «ανάλαφρης» παρουσίας στο προσκήνιο είναι κάτι που ίσως βοηθήσει την τραυματισμένη διεθνή εικόνα του απομονωμένου βορειοκορεατικού κράτους.

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *