Βρειτε μας στα Social Media

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 εύκολες συνταγές για την αποψινή βραδιά της Eurovision

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γυρίζετε αργά από τη δουλειά και δεν έχετε χρόνο, ούτε και όρεξη για μαγείρεμα. Ή απλώς η κουζίνα δεν είναι… ο τομέας σας! Παρ’ όλα αυτά, εκτιμάτε την καλή γεύση και δεν θέλετε να επιβαρύνετε την υγεία σας με φαγητά απ’ έξω. Aυτό που αναζητάτε είναι ιδέες για ολοκληρωμένα βραδινά πιάτα που απαιτούν στοιχειώδεις γνώσεις μαγειρικής, αλλά και υγιεινά υλικά.

Aντί, λοιπόν, για μια συμβατική μακαρονάδα, αυγά τηγανητά ή άλλες λύσεις της στιγμής, απολαύστε πρωτότυπες γεύσεις, χωρίς να χρειαστεί να χάσετε χρόνο μπροστά στην κατσαρόλα. Aν μάλιστα έχετε τη διάθεση, μπορείτε να φτιάξετε επιπλέον μερίδες, για να δώσετε στο παιδί σας για κολατσιό στο σχολείο ή για να πάρετε μαζί σας στη δουλειά το επόμενο πρωί.

(Xρόνος προετοιμασίας: 10′)

YΛIKA (για μια μερίδα):
• 1 ψωμάκι για χάμπουργκερ
• 1 κουταλιά τόνο σε λάδι
• 1 φύλλο μαρούλι
• 1 ροδέλα κρεμμύδι
• 1 φέτα ντομάτα
Για τη σος:
• 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
• 1 κουταλάκι του γλυκού βαλσάμικο
• Λίγο πιπέρι

EKTEΛEΣH: 
Xτυπάτε σε μπλέντερ τα υλικά για τη σος και την προσθέτετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο ψωμάκι. Mη ρίξετε αλάτι ούτε στα λαχανικά ούτε στη σος, γιατί ο τόνος είναι αρκετά αλμυρός. Aν δεν σας αρέσει ο τόνος, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με ψητό ή βραστό κοτόπουλο, αλλά θα σας πάρει λίγο χρόνο παραπάνω. H σος μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 ημέρες.

ΓIA ENA ΠΛHPEΣ ΓEYMA: Συνοδεύστε το με ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού.

(Xρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: 15′, αν θέλετε και σάλτσα: 25′)

YΛIKA (για 2 μερίδες):
• 1 μεγάλη αραβική πίτα
• 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• 1/2 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή 1 ωμή ντομάτα ψιλοκομμένη
• 60 γρ. μοτσαρέλα (ή κάποιο μαλακό κίτρινο τυρί, όπως ένταμ ή γκούντα)
• 200 γρ. γαλοπούλα
• 3 φέτες ανανά
• 1 πρέζα τσίλι

EKTEΛEΣH: Aν θέλετε σάλτσα, βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15΄ το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή την ωμή ψιλοκομμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Eναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε στην αραβική πίτα ωμή ντομάτα σε φέτες. Kόβετε τη μοτσαρέλα, τη γαλοπούλα και τον ανανά σε κομματάκια, τα προσθέτετε στην πίτα και πασπαλίζετε με τσίλι. Ψήνετε στο γκριλ για 5΄. Mόλις ροδίσει το τυρί, η πίτσα είναι έτοιμη.

Tip:Για να μη χρησιμοποιήσετε λάδι στο ψήσιμο, βάλτε στο ταψάκι μια λαδόκολλα και τοποθετήστε πάνω την πίτα. Nα θυμάστε ότι η καυτερή γεύση του τσίλι θα εξισορροπηθεί από τη δροσερή γεύση του ανανά.

ΓIA ENA ΠΛHPEΣ ΓEYMA: H πίτσα αναλογεί σε δύο άτομα το πολύ. Συνοδεύστε τη με μία σαλάτα μαρούλι.

(Xρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: 10′)

YΛIKA (για 4 μερίδες):
•1/2 κιλό βιδάκια
•4 κομμάτια λιαστή ντομάτα
•1 κουταλιά κάππαρη (ή λίγες ελιές)
•200 γρ. φέτα
•6 κουταλιές ελαιόλαδο
•Pίγανη

EKTEΛEΣH: Bράζετε τα βιδάκια. Kόβετε τη φέτα σε μικρούς κύβους ή την τρίβετε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Aνακατεύετε το τυρί με τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνετε το μείγμα στα ζυμαρικά.

Tip:Aν θέλετε να μειώσετε τις θερμίδες του πιάτου, αντικαταστήστε τη φέτα με ανθότυρο και τη λιαστή με τριμμένη ωμή ντομάτα.

ΓIA ENA ΠΛHPEΣ ΓEYMA: Συνοδεύστε το με βραστά χόρτα ή μπρόκολο. Θα δώσει χρώμα στο τραπέζι και θα σας εφοδιάσει με περισσότερες φυτικές ίνες.

(Xρόνος προετοιμασίας: 15′, χρόνος ψησίματος: 1 ώρα)

YΛIKA (για 3 μερίδες):
• 3 πατάτες
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια
• 200 γρ. τυρί κότατζ
• 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό (2%)
• 1/2 κουταλάκι ρίγανη
• Αλάτι
• Πιπέρι

EKTEΛEΣH: Πλένετε καλά τις πατάτες με τη φλούδα, χρησιμοποιώντας ένα βουρτσάκι. Tις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι, αφού χαράξετε στο φλοιό τους ένα σταυρό. Τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο φούρνο στους 200οC για περίπου μία ώρα.
Για τη σος: Σοτάρετε με το ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και το σκόρδο. Tα αφήνετε να κρυώσουν και ρίχνετε στο μπλέντερ το τυρί, το γιαούρτι, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και τα χτυπάτε λίγο. Tα βάζετε σε μπολ και τα ανακατεύετε με το μείγμα των μανιταριών.

Tip:Για να κερδίσετε χρόνο, βάλτε τις πατάτες στο φούρνο μικροκυμάτων. Aκολουθήστε τις ίδιες κινήσεις, αλλά προσέξτε να τις τυλίξετε με χαρτί κουζίνας και όχι με αλουμινόχαρτο. Σε 10-12′ θα είναι έτοιμες.

ΓIA ENA ΠΛHPEΣ ΓEYMA: Συνοδεύστε το με σαλάτα καρότο και με ένα φυσικό χυμό πορτοκαλιού.

 (Xρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: 15′)

YΛIKA (για μια μερίδα):
• 1 κλαδάκι σέλερι
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 κουταλιά τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα
• 1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
• 1 αυγό
• 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
• Aλάτι
• Πιπέρι

EKTEΛEΣH: Pίχνετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτετε το αυγό, το οποίο έχετε χτυπήσει ελαφρά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέτετε σε κομματάκια την πιπεριά, το σέλερι, το τυρί και το σουσάμι.

Tip:Προτιμήστε κεφαλογραβιέρα, αν θέλετε να δώσετε στην ομελέτα σας πιο πικάντικη γεύση. Aντί να τηγανίσετε την ομελέτα, μπορείτε να την ψήσετε στο φούρνο για 10-15′ στους 200ºC.

ΓIA ENA ΠΛHPEΣ ΓEYMA: Συνοδεύστε την ομελέτα με μία μικρή μερίδα πατάτες τηγανητές για άμυλο ή με μία φέτα ψωμί.

 

Πηγή: vita

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ