4 πράγματα που δεν θα θέλαμε να ξαναδούμε στο Ρέθυμνο το 2017 | ΦΩΤΟ

*Φωτορεπορτάζ της Ιωάννας Καψάλη για το Daynight.com.gr

Αγαπάμε το Ρέθυμνο και ιδιαίτερα την παλιά πόλη. Λατρεύουμε τις βόλτες του και τη ζωή του και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γι’ αυτό που είναι και μας προσφέρει απλόχερα. Περιέργως όμως αγαπάμε τόσο πολύ την πόλη που παραβλέπουμε κάποια αρνητικά σημεία που, ναι, θέλουμε και ευχόμαστε με τη νέα χρονιά να αλλάξουν ή να βελτιωθούν. Άλλωστε, πλησιάζει η Πρωτοχρονιά και όλος ο κόσμος δείχνει χαρούμενος ελπίζοντας ενδόμυχα σε μια γενικότερη αλλαγή και πάντα προς το καλύτερο. Το ίδιο κι εμείς.

Ας ξεκινήσουμε με τα μικρά… Όπως για παράδειγμα τα σπασμένα πεζοδρόμια στην Καλλιθέα.

Φαντάζει αστείο αλλά το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο είναι ακριβώς στον κεντρικό δρόμο και το πιο εμπορικό σημείο της περιοχής.

Λίγη προσοχή στα σπασμένα πεζοδρόμια, παιδιά, διότι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι δεν καλοβλέπουν και θα δούμε την γνωστή παροιμία με τον γέρο και το πέσιμο να γίνεται πραγματικότητα…

Στην παρακάτω φωτογραφία υποτίθεται πως απαγορεύεται η στάθμευση αυτοκινήτων, η αλήθεια είναι όμως πως ποτέ ο χώρος δεν μένει… απαρκάριστος, ιδιαίτερα τις καθημερινές όπου τα μαγαζιά είναι ανοιχτά. Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως σπάνια βλέπεις κλήσεις πάνω τους…

Περνώ καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο και αναρωτιέμαι πάντα με τι τρόπο μπορεί να χωρέσει εκεί ένα αυτοκίνητο. Προφανώς η θέση ενδείκνυται μόνο για… smart! Ο πολύς ο κόσμος δεν συμφωνεί με την άποψή μου βέβαια και δεν το έχει καλοκαταλάβει, γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές θα δείτε πάνω του μηχανάκια.

Για να μη φανούμε γκρινιάρηδες μέρες που είναι, η πόλη βελτιώνεται διαρκώς και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα φτιαχτούν όλα με την καινούργια χρονιά. Έχω όμως μια ένσταση: Ακόμη και τα έργα που τελείωσαν φτιάχνονται σαν να δείχνουν λιγάκι ατημέλητα.

Στην παρακάτω φωτογραφία, για παράδειγμα, το πεζοδρόμιο δείχνει λίγο… ατσούμπαλο με το «βουναλάκι» που παρουσιάζει η πορεία του. Άνολο, απότομο, και για το λόγο που αποσκοπεί άσπλαχνο, αφού ουσιαστικά αποτελεί ένα διάδρομο για τυφλούς πολίτες.

Δεν θα σχολιαστούν καθόλου τα τριγωνικά δόντια που έχουν δημιουργηθεί στην άκρη του πεζοδρομίου για να αποτρέψουν τους οδηγούς να παρκάρουν στα πεζοδρόμια, αλλά ταυτόχρονα έχουν μπερδέψει άπειρο κόσμο και δη ηλικιωμένους που δεν τα βλέπουν και πέφτουν.

Και βεβαίως-βεβαίως μην ξεχνάμε το «υπέροχο» και κλασικο φαινόμενο που συναντάς όταν έρχεται ο χειμώνας και οι βροχερές ημέρες. Τότε που τα φραγμένα φρεάτια δεν μπορούν να απορροφήσουν το τρεχούμενο νερό και αναγκαστικά δημιουργείται λίμνη σε αυτά τα σημεία. Τύφλα να έχει η λίμνη Κουρνά!

Είμαστε σίγουροι πως του χρόνου τέτοια μέρα θα έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα και το Ρεθυμνάκι μας θα είναι ακόμη πιο όμορφο από ότι είναι ήδη!

Καλή χρονιά σε όλες κι όλους!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *