13 διάσημοι που αποφάσισαν να μη γίνουν γονείς | ΦΩΤΟ

Shares

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς τα μίντια, όταν μιλάμε για δημόσια πρόσωπα, δεν ενδιαφέρονται τόσο για το ποια θα είναι τα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα ή για τις απόψεις τους, όσο για το ποιος έχει/περιμένει/προσπαθεί να αποκτήσει παιδί. Φυσικά, το ενδιαφέρον αυτό γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, όταν ο εκάστοτε διάσημος πλησιάζει ή έχει περάσει τα 40, αφού για να μην έχεις αποκτήσει παιδί σε αυτή την ηλικία κάποιο πρόβλημα έχεις, είτε σωματικό και δεν μπορείς να κάνεις παιδιά, είτε προσωπικότητας και κανένας δεν θέλει να κάνει παιδί μαζί σου.

Με άλλα λόγια, για κάποιον λόγο, τα μίντια αγνοούν συστηματικά την πιθανότητα κάποιος πολύ απλά να μη θέλει να γίνει γονιός. Γιατί; Διότι, μάλλον, τους αρέσει να προωθούν το αφήγημα ότι δεν είναι δυνατόν κάποιος –ιδιαίτερα αν μιλάμε για γυναίκες– να βιώσει την πραγματική ευτυχία και ολοκλήρωση, αν δεν γίνει γονιός, και να μην χτυπήσει ποτέ το βιολογικό του ρολόι, ή να ξυπνήσει μέσα του το πατρικό/μητρικό ένστικτο.

Το αφήγημα αυτό προφανώς και δεν ισχύει και δεν είναι λίγοι οι άτεκνοι διάσημοι, που έχουν βγει και το έχουν επισημάνει (άλλο ότι κάποιοι προσποιούνται ότι δεν τους ακούνε). Να, λοιπόν, τι έχουν πει 13 διάσημοι, που αν και έχουν φτάσει ή περάσει την κοινωνικώς αποδεκτή ηλικία απόκτησης παιδιού, αποφάσισαν ότι ο ρόλος του γονιού δεν τους ταιριάζει.

 

Cameron Diaz (46)

Cameron Diaz

© Stuart C. Wilson / Getty Images / Ideal Image

«Θέλει πολύ περισσότερη δουλειά το να έχεις παιδιά. Το να έχεις ζωές, πέραν της δικής σου, για τις οποίες είσαι υπεύθυνος – δεν πήρα αυτή την ευθύνη. Αυτό έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για εμένα. Ένα μωρό, αυτό μένει όλη την μέρα, κάθε μέρα για δεκαοχτώ χρόνια. Το να μην έχω ένα μωρό ίσως κάνει πραγματικά τα πράγματα ευκολότερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και μία εύκολη επιλογή. Μου αρέσει να προστατεύω τους ανθρώπους, αλλά ποτέ δεν με έλκυε το να γίνω μητέρα». (Esquire)

 

 

Betty White (97)

Betty White

© Jesse Grant / Getty Images for NATAS / Ideal Image

«Αγαπώ τα παιδιά. Το μόνο πρόβλημα με τα παιδιά είναι πως μεγαλώνουν και γίνονται άνθρωποι και αγαπώ τα ζώα περισσότερο από τους ανθρώπους. Είναι τόσο απλό». (Entertainment Tonight)

Jennifer Aniston (50)

 

«Το μέγεθος των πόρων που ξοδεύονται αυτή τη στιγμή από τον τύπο, απλά για να αποκαλυφθεί το αν είμαι έγκυος ή όχι (για εκατομμυριοστή φορά… αλλά ποιος μετράει) υπογραμμίζει την διαιώνιση της αντίληψης ότι οι γυναίκες είναι κατά κάποιον τρόπο ανολοκλήρωτες, αποτυχημένες ή δυστυχισμένες, εάν δεν είναι παντρεμένες με παιδιά. Είμαστε ολοκληρωμένες με ή χωρίς σύντροφο, με ή χωρίς παιδί. Έχουμε το δικαίωμα να αποφασίσουμε εμείς για το τι είναι καλό, όταν πρόκειται για τα σώματά μας… Ας πάρουμε αυτή την απόφαση για τους εαυτούς μας και για τις νέες γυναίκες αυτού του κόσμου, που παραδειγματίζονται από εμάς… Δεν χρειάζεται να είμαστε παντρεμένες ή μητέρες, για να είμαστε ολόκληρες. Έχουμε το δικαίωμα να αποφασίσουμε οι ίδιες ποιο είναι το ευτυχισμένο τέλος μας». (Huffington Post)

 

 

Chelsea Handler (44)

Chelsea Handler

© Mike Windle / Getty Images for amfAR / Ideal Image

«Δεν νομίζω ότι θα ήμουν μία καλή μητέρα. Δεν θέλω να κάνω παιδί και να βάλω μία νταντά να μου το μεγαλώσει. Δεν έχω τον χρόνο να μεγαλώσω ένα παιδί». (The Conversation With Amanda de Cadenet)

 

 

Dolly Parton (73)

Dolly Parton

© Ian Gavan / Getty Images / Ideal Image

«Μεγάλωσα σε μία μεγάλη παραδοσιακή οικογένεια με οχτώ παιδιά νεότερα από εμένα και πολλοί από τους αδερφούς και τις αδερφές μου ήρθαν και έμειναν μαζί μου, όταν ακόμα ήμουν αρκετά νέα. Αγαπώ τα παιδιά τους σαν να είναι εγγόνια μου και τώρα έχω δισέγγονα! Τώρα είμαι η GeeGee, δηλαδή η τέλεια γιαγιά (Great Granny). Συχνά σκέφτομαι ότι δεν ήταν γραφτό να κάνω παιδιά, ώστε όλων τα παιδιά να είναι σαν δικά μου». (People Country).

 

 

Renée Zellweger (49)

Renée Zellweger

© Dia Dipasupil / Getty Images / Ideal

«Δεν λαχταράω να αποκτήσω ένα μωρό. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ κατά τέτοιον τρόπο για τίποτα στη ζωή μου, ειλικρινά. Ήμουν πάντα αρκετά ανοιχτή στο τι μπορεί να συμβεί. Περίεργη για το τι θα ακολουθήσει. Δεν υπήρξα ποτέ υπολογιστική για το τι θα με έκανε χαρούμενη στη ζωή μου». (Extra)

 

 

Ellen DeGeneres (61)

Ellen DeGeneres

© EPA/PAUL BUCK

«Ειλικρινά, πιθανότατα θα γινόμασταν καταπληκτικές γονιοί. Ωστόσο, πρόκειται για ένα ανθρώπινο ον και, εκτός κι αν πιστεύεις ότι έχεις τέλειες ικανότητες και μία ώθηση ή μία λαχτάρα μέσα σου για αυτό, μιλάμε για ένα τεράστιο ποσοστό δουλειάς και υπευθυνότητας, που απαιτείται για να το κάνεις – δεν θα ήθελα να το καταστρέψω! Αγαπάμε τα ζώα μας». (People)

 

 

Oprah Winfrey (65)

Oprah Winfrey

©EPA/KIM LUDBROOK

«Εάν είχα παιδιά, τα παιδιά μου θα με μισούσαν. Θα είχαν καταλήξει στο ισοδύναμο του το «Oprah Show» να μιλάει για εμένα: διότι κάτι (στην ζωή μου) θα έπρεπε να υποφέρει και πιθανότατα θα ήταν αυτά». (Hollywood Reporter)

 

 

Kim Cattral (62)

Kim Cattral

© Francois Durand / Getty Images / Ideal Image

«Διασκεδάζω με τα παιδιά, αλλά όχι για μεγάλες περιόδους. Τα θεωρώ αξιολάτρευτα και αστεία και γλυκά και μετά έχω πονοκέφαλο. Κάποτε σκεφτόμουν να αποκτήσω παιδιά, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι όλη η πίεση, που ένιωθα, προερχόταν από εξωτερικές πηγές και κατάλαβα ότι δεν ήμουν έτοιμη να κάνω το βήμα προς την μητρότητα». (The Advocate Magazine)

 

 

Margaret Cho (50)

Margaret Cho

© Matt Winkelmeyer / Getty Images / Ideal Image

«Ο φόβος μου με τα παιδιά είναι ότι, ειλικρινά, απλά δεν θέλω να αγαπήσω κανέναν τόσο πολύ. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να αντέξω ένα τέτοιο είδος δέσμευσης ή, για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι θα άντεχα να είμαι τόσο ευάλωτη απέναντι σε κάποιον άλλον». (Salon)

 

 

Marisa Tomei (54)

Marisa Tomei

©EPA/NINA PROMMER

«Δεν είμαι πολύ μεγάλη φαν του γάμου ως θεσμού και δεν κατανοώ γιατί οι γυναίκες πρέπει να έχουν παιδιά, για να αντιμετωπιστούν ως ολοκληρωμένα ανθρώπινα όντα». (Manhattan Magazine)

 

 

Christopher Walken (76)

Christopher Walken

©EPA/SUSSANA SAEZ

«Είμαι σίγουρος πως πολλοί που γνώριζα νεότερος θα συνέχιζαν την πορεία τους στην show business, αλλά έκαναν παιδιά και έπρεπε να κάνουν κάτι αξιόπιστο. Εγώ δεν έκανα, έτσι ώστε να μπορώ να συνεχίζω ακόμα και σε περιόδους ανεργίας». (The Guardian)

 

 

Ricky Gervais (57)

Ricky Gervais

©EPA/HFPA

«Το σκεφτόμασταν για χρόνια. Θέλαμε να είναι σίγουρο ότι δεν κάνουμε ένα τεράστιο λάθος. Τελικά, καταλήξαμε στο ότι δεν πιστεύαμε πως θα γινόμασταν καλοί γονείς. Και επειδή είμαστε και οι δύο τα μικρότερα παιδιά μεγάλων οικογενειών δεν είχαμε καμία πίεση. Τα μεγαλύτερα αδέρφια μας είχαν ήδη ξεκινήσει την επόμενη γενιά, όταν εμείς πήραμε την απόφαση μας. Ήμασταν χαρούμενοι με την απόφαση μας και ακόμα είμαστε». (The Guardian)

Πηγή: athensvoice

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *