Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Χαμός με την τηλεοπτική μετάδοση του ΟΦΗ-Χανιά | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαμό δημιούργησε η συμφωνία της τελευταίας στιγμής της Football League με την ΕΡΤ3 για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ματς του ΟΦΗ με τα Χανιά.

Οι Κρητικοί είχαν ήδη συμφωνήσει εγγράφως με το τοπικό Κρήτη TV για την μετάδοση του αγώνα -κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν- με τον τηλεοπτικό σταθμό να εκδίδει καυστική ανακοίνωση για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Μάλιστα, δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους, τονίζοντας το κόστος που δημιουργήθηκε από την προετοιμασία της μετάδοσης του ματς.

Η ανακοίνωση της «Ίκαρος Ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις Α.Ε:
«Χθες η “Ίκαρος Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε” ήρθε σε συμφωνία με την ΠΑΕ ΟΦΗ για την μετάδοση του αγώνα της Κυριακής ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον ΑΟΧανιά (βλέπετε και το σχετικό συμφωνητικό), αφού προηγουμένως ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ είχε εξασφαλίσει τη σχετική άδεια της διοργανώτριας.

inner

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι από την Κρητική ΠΑΕ ήρθαν σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους της Κρήτη TV, παρακαλώντας για την μετάδοση του αγώνα. Για μία ακόμη φορά η ανταπόκριση της επιχείρησης ήταν θετική, όπως κατ΄ επανάληψη έχει σταθεί στο πλευρό της ομάδας.

Οι πληροφορίες που διέρρεαν χθες για σύναψη συμφωνίας ανάμεσα στη Football League και την ΕΡΤ για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, διαψεύδονταν από τη διοργανώτρια ενώ την ίδια ώρα υπήρξαν διαβεβαιώσεις από την πλευρά της Κρητικής ΠΑΕ ότι δεν τίθεται θέμα με την μετάδοση του αγώνα.

Όπως φαίνεται όμως υπάρχει πλήρης ασυνεννοησία και ασυνέπεια μεταξύ της Football League και της ΠΑΕ ΟΦΗ, αθετώντας τις ίδιες τις υπογραφές τους. Το μπάχαλο σε όλο του το μεγαλείο!

Σήμερα, το ρεπορτάζ από τη Football League κάνει λόγο για σύναψη συμφωνίας με την ΕΡΤ (μετά μάλιστα από κυβερνητική παρέμβαση) με την ανακοίνωση να αναμένεται – όπως τονίζεται- από ώρα σε ώρα και ενώ η ΕΡΤ 3, εμφανίζεται να προετοιμάζεται για την μετάδοση του αγώνα ΟΦΗ- ΑΟΧανιά.

Μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει από τους αρμοδίους προς την “Ίκαρος Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις”.

Και ρωτάμε κ.κ. της Football League και της ΠΑΕ ΟΦΗ:

-Πόση προχειρότητα και ανευθυνότητα πια στο πρωτάθλημα της Football League;

-Έχετε αναλογιστεί ότι το τηλεοπτικό κοινό και οι φίλαθλοι του ΟΦΗ που εμπιστεύονται την Κρήτη TV δεν φταίνε σε τίποτα;

-Γνωρίζετε ότι για την παραγωγή του συγκεκριμένου τηλεοπτικού προϊόντος έχει κινητοποιηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός και έχουν επιτευχθεί συμφωνίες;

-Ποιος θα αναλάβει το κόστος της ανευθυνότητας σας;

Η “Ίκαρος Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις”, εφόσον επιβεβαιωθούν τα όσα διαρρέουν, θιγμένη από την ανακολουθία των υπευθύνων επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα της».

ΟΦΗ: «Δεν είναι δική μας η ευθύνη ματαίωσης της τηλεοπτικής μετάδοσης»
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΦΗ αναφέρθηκε στα βήματα που έκανε για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τονίζοντας πως οι μεταδόσεις ορίζονται από την κεντρική συμφωνία του συνεταιρισμού.

Αναλυτικά:

«Πράγματι, η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 και η ΚΡΗΤΗ-TV είχαν συμφωνήσει για την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα, OΦΗ-ΑΟΧανιά.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 έκανε ότι κάνει κάθε φορά.

Υπέβαλε την σύμβαση για την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα στην διοργανώτρια αρχή την Football league και ζήτησε την απαραίτητη έγκριση, όπως είχε γίνει και στον αγώνα ΟΦΗ-Ελευσίνα.

Η Football league, το πρωί της Πέμπτης (8/9) έδωσε την προφορική της έγκριση στον ΟΦΗ για την μετάδοση του αγώνα ΟΦΗ-ΑΟΧανιά απο την KΡΗΤΗ-TV, ενώ ο ΟΦΗ πλήρωσε στην διοργανώτρια, το ποσοστό που της αναλογεί από την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα.

Η Football league τελικά δεν ενέκρινε την μετάδοση του αγώνα, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης (8/9) συμφώνησε με το κρατικό κανάλι για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της κατηγορίας.

Αυτό ήταν κάτι που εμείς δεν το γνωρίζαμε, όταν κάναμε την συμφωνία με την KΡΗΤΗ-TV.

Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν είναι δική μας η ευθύνη ματαίωσης της τηλεοπτικής μετάδοσης του αγώνα από την KΡΗΤΗ-TV.

Έχει να κάνει με την συμφωνία της Football league με το κρατικό κανάλι, το οποίο και θέλει να μεταδώσει το παιχνίδι της ομάδας μας, γιατί είναι μια από τις πιο εμπορικές ομάδες της Ελλάδος και «πολυτέλεια» για την κατηγορία.

Σαν ΟΦΗ, θα ήταν χαρά μας, όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του ΟΦΗ φέτος, να τα μετέδιδε η KΡΗΤΗ-TV.

Μάλιστα, στο συμβούλιο της Football league, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Γιάννης Πολεμαρχάκης, είχε τονίσει ότι αν δεν υπάρξει κεντρική τηλεοπτική συμφωνία, τότε ο ΟΦΗ θα δώσει τα τηλεοπτικά του δικαιώματα στην KΡΗΤΗ-TV, με την οποία μάλιστα είχαμε συζητήσει το θέμα αυτό.

Ο ΟΦΗ δεν ξεχνάει ότι η KΡΗΤΗ-TV και ο ιδιοκτήτης του, Αντώνης Δημητρίου, βοήθησαν τον ΟΦΗ στην απρόσιτη οικονομικά Γ’ Εθνική και έδωσαν στην ομάδα μας ένα σημαντικό ποσό για τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων, της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Την συνεργασία αυτή θα συνεχίζαμε και φέτος, αν δεν υπήρχε η κεντρική τηλεοπτική συμφωνία στην Football league, η οποία και δεσμεύει την ομάδα μας, σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση, αν και από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι η ευθύνη δεν ανήκει στην ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Γιάννης Πολεμαρχάκης θα ήθελε προσωπικά να ζητήσει συγγνώμη από την ΚΡΗΤΗ-TV και τον ιδιοκτήτη Αντώνη Δημητρίου, για την ματαίωση της τηλεοπτικής μετάδοσης του αγώνα ΟΦΗ-ΑΟ Χανιά και την αναστάτωση που δημιουργήθηκε».

 

 

Πηγή: sport-fm

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ