Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Το εντυπωσιακό χειμερινό θέρετρο στις Άλπεις | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το αυστριακό χωριό του Σόλντεν όχι μόνο βρίσκεται μέσα σε μια όμορφη κοιλάδα στις Άλπεις, αλλά είναι επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για σκι ή σνόουμπορντ στον κόσμο. Το θέρετρο διαθέτει τα πιο γρήγορα λιφτ, ικανά να μεταφέρουν πάνω στα βουνά, πάνω από 4.500 άτομα ανά ώρα.

Οι παροχές στο χειμερινό αυτό παλατάκι έχουν και συνέχεια: Διαθέτει ένα από τα πιο σικ εστιατόρια, το Ice Q, το οποίο οι λάτρεις του βρετανού πράκτορα σίγουρα το θυμούνται ως το φουτουριστικό νοσοκομείο στην τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ, Spectre.

Εδώ η απόδραση από την πραγματικότητα αποκτά νέο νόημα. Ο όγκος χιονιού που πέφτει στην Ελλάδα δε συγκρίνεται ούτε στο ελάχιστο με αυτόν που απλώνεται στις επιβλητικές βουνοπλαγιές των Άλπεων. Εδώ ναι, ακόμα και ο Τζέιμς Μποντ θα έκανε σκι, θα ξετρύπωνε τους κακούς ή θα έπινε το μαρτίνι του σε ένα από τα καλά θερμαινόμενα σαλέ.

xiondrmvo1

Το εστιατόριο, βρίσκεται 3.048 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στο Gaislachkogl, ένα από τα ψηλότερα βουνά του Σόλντεν. Το φουτουριστικό κτίριο από γυαλί, που μοιάζει να βγήκε από τα όνειρα του Ίαν Φλέμινγκ, στέκεται πάνω σε κολώνες που επιτρέπουν στο κτίσμα να ταλαντεύεται ελαφρώς όταν το «χτυπά» ο άνεμος.

Οι σκιέρ και οι επισκέπτες κάνουν τη διαμονή τους ακόμα πιο άνετη, με τη χρήση αναρίθμητων εφαρμογών (apps) για καλύτερη εξερεύνηση του χώρου… Οπότε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενημερωθείτε από το κοντινότερο ταξιδιωτικό γραφείο και να κλείσετε θέση στο κατάλευκο αυτό όνειρο.

xiondrmvo4

«Μερικά στοιχεία της μοντέρνας ζωής, είναι αδύνατο να τα αποφύγεις… Την τελευταία φορά που ήμουν εδώ για σκι, το 2011, ούτε το Instagram ούτε οι selfies ήταν διαδεδομένα», γράφει ο ταξιδιωτικός συντάκτης του Independent, Μαξ Μπένγουελ. «Αλλά από τότε, έχουν αλλάξει πολλά. Οι πίστες είναι γεμάτες από κόσμο που έχουν κάμερες GoPros τοποθετημένες στα κεφάλια τους ή σκιέρ κρατούν μπαστούνια για σέλφι… Το θέρετρο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα που αυτόματα παράγουν χιόνι με βάση την περιβάλλουσα θερμοκρασία, την ατμοσφαιρική πίεση και την υγρασία. Νερό από μια κοντινή δεξαμενή αντλείται σε αυτά, προτού καταψυχθεί και ψεκαστεί σε όλες τις πλαγιές…», σημειώνει.

xiondrmvo3

xiondrmvo5

 

 

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ