Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Τι ισχύει για τα χρέη σε ΔΕΗ- ΕΥΔΑΠ από την Παρασκευή 30/09

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγες μέρες έχουν απομείνει έως ότου να εκπνεύσει η προθεσμία για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη ΔΕΗ και θέλουν να προχωρήσουν σε διακανονισμό των οφειλών.

Σύμφωνα με την επιχείρηση η προθεσμία του προγράμματος λήγει την ερχόμενη Παρασκευή (30/9), ενώ την υπολογίζεται ότι περίπου 350.000 πελάτες έως τα τέλη Αυγούστου είχαν προβεί σε διακανονισμό συνολικών οφειλών ύψος 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα, πάντα, με τα στοιχεία της επιχείρησης, κάτω από 500 ευρώ δεν έχουν διακανονίσει 1.230.000 πελάτες, με σύνολο οφειλής 146 εκατ. ευρώ. Μεταξύ 500 και 1.000 ευρώ δεν έχουν διακανονίσει 298.000 πελάτες, με σύνολο οφειλής 153 εκατ. ευρώ. Οι πελάτες με τις μεσαίου ύψους οφειλές, δηλαδή μεταξύ 1.000 και 3.000 ευρώ έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους σε μεγαλύτερο ποσοστό, 36%. Στην κατηγορία αυτή οι πελάτες που δεν έχουν διακανονίσει την οφειλή τους ανέρχονται σε 216.000, με συνολική οφειλή 278 εκατ. ευρώ.

Υπάρχουν όμως, και τα παραδείγματα πελατών με οφειλές πλέον των 3.000 ευρώ, οι οποίοι, κατά την εταιρεία, αποφεύγουν συστηματικά να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.

Τι ισχύει για την ΕΥΔΑΠ

Την ίδια στιγμή, η ΕΥΔΑΠ εφαρμόζει πρόγραμμα διακανονισμών με 36 δόσεις, με απαλλαγή από το σύνολο των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων και τόκων σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Παράλληλα, βάσει του συγκεκριμένου προγράμματος προβλέπεται απαλλαγή από το 50% του συνόλου των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων και τόκων εφόσον η οφειλή ρυθμιστεί κατά ανώτατο όριο μέχρι 6 έντοκες μηνιαίες δόσεις και απαλλαγή από το σύνολο των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων και τόκων για τους δικαιούχους ΕΕΤ της ΕΥΔΑΠ, εφόσον η οφειλή ρυθμιστεί κατά ανώτατο μέχρι 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι οι εξής:

  • Η ύπαρξη πάσης φύσεως οφειλής άνω των 60 ευρώ
  • Η ελάχιστη δόση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 20 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να εγκριθεί η εν λόγω ρύθμιση, απαιτείται η άμεση καταβολή της πρώτης από τις εγκεκριμένες δόσεις, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών από την ημερομηνία υπαγωγής στο διακανονισμό.

 

Πηγή: newsbomb

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ