Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Τα 6 πιο περίεργα σπίτια του κόσμου | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φέρανε τα πάνω-κάτω, στρογγύλεψαν τις γωνίες, ή ανέβηκαν στην ταράτσα. Πρόκειται για παράξενα σπίτια που εμπνεύστηκαν αρχιτέκτονες από όλον τον κόσμο.

TO ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ Αυτό είναι  το παρατσούκλι με το οποίο είναι γνωστό αυτό το κτίριο γραφείων στην Πράγα (φωτό κάτω). Σχεδιάστηκε από τον Τσέχο αρχιτέκτονα Vlado Milunić σε συνεργασία με τον Καναδό αρχιτέκτονα Frank Gehry. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1994 και ολοκληρώθηκε δύο χρόνια αργότερα.

1

ΤΟ ΣΠΙΤΙ-ΠΙΑΝΟ Το «σπίτι πιάνο» μοιάζει με ένα γιγαντιαίο διάφανο βιολί που στηρίζεται επάνω σε ένα τεράστιο πιάνο. Το παράξενο κτίριο σχεδιάστηκε από τους φοιτητές της αρχιτεκτονικής σχολής του Πανεπιστημίου Hefey -ένα από τα σπουδαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κίνας- σε συνεργασία με τους σχεδιαστές της εταιρείας Huainan Fangkai Decoration Project (2007). Το σπίτι βρίσκεται στην πόλη Huainan και ο συνδυασμός μαύρου-άσπρου που επιλέχθηκε αναπαριστά τον βασιλιά και τη βασίλισσα των μουσικών οργάνων.

2

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ Μια πρωτότυπη δημιουργία του κορεάτη καλλιτέχνη Do Ho Suh, ο οποίος τοποθέτησε ένα κατά τα άλλα κανονικό σπίτι στην ταράτσα του κτιρίου Jacobs στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Το Fallen Star, όπως ονομάστηκε το project, δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα οποιοδήποτε άλλο σπίτι: Είναι πλήρως εξοπλισμένο με έπιπλα, τζάκι, πίνακες και κήπο. Όλα αυτά βέβαια, αν δεν σε ζαλίζει το ύψος και δεν σε φοβίζει το να κοιμάσαι πάνω από το κενό.

3

ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΣΠΙΤΙ Στο χωριό Terfens της Αυστρίας υπάρχει ένα σπίτι που στην κυριολεξία όλα του είναι ανάποδα: τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Το σπίτι σχεδιάστηκε από τους Πολωνούς αρχιτέκτονες Irek Glowacki και Marek Rozhanski, οι οποίοι τοποθέτησαν όλα τα αντικείμενα, από το γκαράζ μέχρι τα παιδικά υπνοδωμάτια την κουζίνα και μπάνιο, σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού ανάποδα. Εννοείται ότι η ασυνήθιστη αυτή δημιουργία αποτελεί ένα τουριστικό αξιοθέατο και όχι ένα κατοικήσιμο σπίτι. Τώρα βέβαια, μεγάλα λόγια δεν λέμε γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε τα πράγματα θα έρθουν τα πάνω κάτω.

4

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟ ΣΠΙΤΙ Ποιος δεν θέλει να ζει σε ένα… χαρούμενο σπίτι; Λογικά κάτι αντίστοιχο θα ονειρευόταν ο σχεδιαστής James Rizzi όταν σχεδίασε το Χαρούμενο Σπίτι στο Brunswick της Γερμανίας. Μια αρχιτεκτονική έμπνευση, απλώς μοναδική. Οι τοίχοι του είναι βαμμένοι με πολλά διαφορετικά χρώματα, ενώ οι εντυπωσιακές καρτουνίστικες φιγούρες που απεικονίζονται στην πρόσοψη φτιάχνουν τη διάθεση σας και μόνο που τις κοιτάζετε.

5

ΤΟ ΚΑΜΠΥΛΩΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ Στον πεζόδρομο Montyak της πόλης Sopot της Πολωνίας βρίσκεται ένα σπίτι μοναδικής αρχιτεκτονικής. Ονομάζεται The Curved House (Το Καμπυλωτό Σπίτι) και είναι προφανές το γιατί. Πρόκειται για μια δημιουργία του διάσημου Πολωνού αρχιτέκτονα και εικονογράφου παιδικών βιβλίων Ian Martin Szenser και της Σουηδής ζωγράφου Per Dahlberg. Από το 2003 εκτός από μόνιμη κατοικία των δύο δημιουργών έχει γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες.

6

 

 

 

Πηγή: spirossoulis

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ