Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Τα 5 καλύτερα μουσεία της Κρήτης

Δημοσιεύτηκε

στις

μουσεία της Κρήτης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

*Του Χρήστου Χαλκιαδάκη

Όλοι οι επισκέπτες της Κρήτης έχουν να λένε για τις απίστευτες φυσικές ομορφιές του νησιού: τις παραλίες, τα φαράγγια, τον γαλάζιο ουρανό. Η Κρήτη, όμως, δεν είναι μόνο αυτό – και το ξέρουν πολλοί ταξιδευτές. Το νησί μας έχει μία μακραίωνη ιστορία και η πολιτιστική του κληρονομιά είναι τόσο πλούσια που θα τη ζήλευαν ακόμα και ορισμένα σύγχρονα κράτη.

Οι χρήστες του Tripadvisor που έχουν ταξιδέψει στην Κρήτη αξιολογούν σε συστηματική βάση τα μουσεία της και η δημοφιλής τουριστική πλατφόρμα μάς παρουσιάζει μία λίστα με αυτά, βάσει της βαθμολογίας που συγκεντρώνουν. Ας δούμε ποια είναι τα πέντε μουσεία που καταλαμβάνουν την κορυφή της σχετικής λίστας.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

archaeologiko_irakleiou

Εκτός από κορυφαίο στην Κρήτη, θεωρείται και το δεύτερο καλύτερο στην Ελλάδα, λαμβάνοντας μάλιστα για φέτος τον τίτλο Travellers’ Choice 2016 του Tripadvisor. Περισσότεροι από 770 χρήστες το χαρακτήρισαν «εξαιρετικό» και περισσότεροι από 180 «πολύ καλό»

Λυχνοστάτης – Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης

lyxnostatis

Το πανέμορφο μουσείο της Χερσονήσου που κατασκευάστηκε μόνο από πρωτογενή υλικά (πέτρα-ξύλο-πηλός) και άρχισε να λειτουργεί το 1992 συγκέντρωσε 130 κριτικές ως «εξαιρετικό» και 45 ως «πολύ καλό».

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

istoriko

Άλλο ένα μουσείο του Ηρακλείου στην κορυφή της λίστας, πλούσιο σε μόνιμες συλλογές και με ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσες. Συγκέντρωσε 100 κριτικές ως «εξαιρετικό» και 50 ως «πολύ καλό».

Ναυτικό Μουσείο Κρήτης

nautiko_mouseio

Τα Χανιά μπαίνουν στη λίστα από την τέταρτη θέση. Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης είναι το δεύτερο Ναυτικό Μουσείο στην Ελλάδα τόσο από πλευράς παλαιότητας όσο και δυναμικού. Η μόνιμη έκθεση περιλαμβάνει 2.500 εκθέματα όπως κειμήλια και αντικείμενα που ανασύρθηκαν από το βυθό.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

fysikis_istorias

Πίσω στο Ηράκλειο… Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης ιδρύθηκε το 1980 και περιλαμβάνει τέσσερα τμήματα (Ζωολογικό, Βοτανικό, Παλαιοντολογικό-Γεωλογικό και Ορυκτολογικό). Έχει λάβει 98 κριτικές ως «εξαιρετικό» και 32 ως «πολύ καλό».

Όσο για τη ρεθυμνιώτικη παρουσία; Αυτό που βρίσκεται πιο ψηλά -στην 11η θέση- είναι το Μουσείο Ξυλογλυπτικής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ