Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Σύγχρονο “Κωσταλέξι” στο κέντρο του Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα μεγάλο δράμα και μια νέα περίπτωση Κωσταλέξι φαίνεται να διαδραματίζεται στο κέντρο του Ηρακλείου. Πρόκειται για δύο αδέλφια μεγάλης ηλικίας, που εδώ και χρόνια ζουν μόνα κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Συγκεκριμένα, καταγγελία που έφτασε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” μιλά για την περίπτωση μιας αδελφής, η οποία εμφανίζεται να έχει κλειδωμένο σε ένα δωμάτιο του σπιτιού τον αδελφό της, ο οποίος είναι άρρωστος με βαριά ψυχολογικά προβλήματα.

Εδώ και πολλά χρόνια ο αδελφός της δεν έχει βγει από το σπίτι. Ο ήλιος δεν τον έχει δει… Η καταγγελία μάλιστα αναφέρει πως ο αδελφός, που είναι και κατάκοιτος, ζει επί χρόνια σε ένα δωμάτιο μαζί με σκυλιά, παρέα με τις ακαθαρσίες και τα γαβγίσματά τους. Σύμφωνα με την καταγγελία η αδελφή του αντιμετωπίζει και εκείνη προβλήματα υγείας λόγω του μεγάλου της ηλικίας της και της ταλαιπωρίας.

Τα δύο αυτά αδέλφια ζουν μόνα, καθώς δεν υπάρχουν άλλοι συγγενείς ώστε να ενδιαφερθούν για την τύχη τους. Μεσοτοιχίες και γείτονες δεν έχουν, λόγω των ετοιμόρροπων, εγκαταλελειμμένων παμπάλαιων σπιτιών που υπάρχουν γύρω από το σπίτι τους. Απ’ όσους γνωρίζουν την περίπτωσή τους, άλλοι βοηθούν όπως μπορούν, άλλοι απλά κουτσομπολεύουν, άλλοι τους εκμεταλλεύονται οικονομικά και άλλοι μένουν αμέτοχοι, δηλαδή βλέπουν αλλά δε μιλούν.

 

Τους εκμεταλλεύονται

Το “χόμπι” της αδελφής είναι να μαζεύει ζώα. Έτσι, όπως αναφέρει η καταγγελία, το σπίτι είναι γεμάτο σκυλιά και γατιά. Ωστόσο, λόγω του γήρατός της, δεν είναι σε θέση να το καθαρίσει, με αποτέλεσμα τα ζώα να αφοδεύουν όπου βρουν και το σπίτι από άποψη υγιεινής – στο οποίο είναι κλειδωμένος ο κατάκοιτος αδερφός της – να είναι άθλιο.

Πέρα όμως από τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν αυτά τα δύο αδέλφια και το ότι ο άρρωστος και κατάκοιτος αδελφός είναι κλειδωμένος χρόνια τώρα σε ένα δωμάτιο, χωρίς να τον έχει δει ο έξω κόσμος, η καταγγελία αναφέρεται και στο ενδεχόμενο η αδελφή να δέχεται οικονομική εκμετάλλευση από ανθρώπους που εμφανίζονται ότι δήθεν βοηθούν τα ζώα της, οι οποίοι πιθανότατα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ενδεχομένως να της αποσπούν χρήματα. Εκείνη, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, τους υπόσχεται ότι, όταν πεθάνει, θα τους γράψει την περιουσία της, για να μη μείνουν τα σκυλιά της στο δρόμο, αδέσποτα.

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο καταγγέλλων ζητά από την Υγειονομική Υπηρεσία και την Πρόνοια να επέμβουν άμεσα και από την Κτηνιατρική Υπηρεσία να απομακρύνουν τα σκυλιά από το σπίτι όπου ζουν τα δύο αδέλφια, ώστε να είναι καθαρό, χωρίς θορύβους, γαβγίσματα και ακαθαρσίες, καταλήγοντας πως κάθε αρμόδια υπηρεσία πρέπει να μεριμνήσει για την περίπτωση αυτή και κυρίως για την υγεία του κατάκοιτου αδελφού.

 

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ