Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Στο «μικροσκόπιο» της εφορίας από το φθινόπωρο οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο «μικροσκόπιο» των φοροελεγκτικών μηχανισμών, με ασφυκτικούς ελέγχους, μπαίνουν από το φθινόπωρο οι ελεύθεροι επαγγελματίεςκαι ιδίως οι κατηγορίες των επαγγελμάτων που έχει διαπιστωθεί ότι είναι ευκολότερο να φοροδιαφύγουν. Μάλιστα οι έλεγχοι θα γίνουν με την βοήθεια ξένων τεχνοκρατών.

Έτσι, σύμφωνα με την «Καθημερινή» από το φθινόπωρο, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) αναμένεται να επικεντρώσει τους ελέγχους σε επαγγελματικές κατηγορίες όπως γιατρούς, μηχανικούς, υδραυλικούς, λογιστές, ηλεκτρολόγους, δικηγόρους κ.λπ.

Από τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων προκύπτει ότι περίπου 1 στους 2 ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνει ετήσιο εισόδημα έως 5.000 ευρώ. Ποσό το οποίο στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα για όλους όσοι το δηλώνουν και για τον λόγο αυτό η ΓΓΔΕ θέλει να στρέψει την προσοχή της σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στόχος είναι η ενίσχυση των εσόδων, σε τέτοιο βαθμό που θα καθιστά ευκολότερη την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού.

Οι έλεγχοι θα γίνονται ανάλογα με τον βαθμό «επικινδυνότητας» του εκάστοτε κλάδου, όπως αυτός προκύπτει από την «ανάλυση κινδύνου» (risk analysis) που έχουν εκπονήσει στη ΓΓΔΕ.

Ελεγχοι ανά κατηγορία

Επί της ουσίας, οι έλεγχοι θα γίνονται με διαφορετική μέθοδο ανά κατηγορία επαγγέλματος ή ανά ομάδα επαγγελματικών κλάδων. Δηλαδή, άλλα κριτήρια θα υπάρχουν για το πώς θα επιλέγονται οι προς έλεγχο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και διαφορετικά κριτήρια για τους δικηγόρους, τους γιατρούς κ.λπ.

Τα βασικά κριτήρια για τη διενέργεια ενός ελέγχου θα είναι:

• Τα εισοδήματα που έχουν δηλωθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ