Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Στην Κρήτη έγινε η πρώτη δωρεά οργάνων για το 2017 | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ελπίδες και όνειρα σε 6 ασθενείς σε Ελλάδα και εξωτερικό που βρίσκονταν στη λίστα αναμονής για μοσχεύματα, καθώς από σήμερα η ζωή μπορεί και πάλι να τους χαμογελάσει από τα δώρα ζωής που τους χάρισε 26χρονος δότης οργάνων από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο που ήταν εγκεφαλικά νεκρός, έπειτα από τροχαίο στην Κώ, και με την οικογένεια του να βρίσκει το κουράγιο, παίρνοντας την απόφαση για τη δωρεά ώστε να σωθούν άλλοι συνάνθρωποι μας.

Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη δωρεά οργάνων για το 2017, η οποία έγινε από την Κρήτη.

Μετά από εβδομάδες πόνου και αγωνίας η οικογένεια του άτυχου νέου που ενημερώθηκαν για τον εγκεφαλικό του θάνατο πήραν τη γενναία απόφαση να χαρίσουν τα όργανα του σε ασθενείς που έχρηζαν μεταμόσχευσης.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, που ανέλαβε όλες τις διαδικασίες συντονισμού της λήψης των οργάνων και ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιταλία.

Στο χειρουργείο προσήλθαν χειρουργικές ομάδες από τον Ευαγγελισμό, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και τη Πάντοβα Ιταλίας, με τη λήψη των οργάνων να ολοκληρώνεται τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ασθενείς από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μεταμοσχεύτηκαν τα νεφρά του άτυχου 26χρονου, το ήπαρ ασθενής από τη Θεσσαλονίκη, ασθενείς από το ΠΑΓΝΗ μεταμοσχεύτηκαν τους κερατοειδής ενώ η καρδιά χτυπά σε ασθενή στην Ιταλία.

Μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, η Κρήτη βρίσκεται στην 3η θέση σε σχέση με τις μεταμοσχεύσεις.

Μόνο από το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, η ζωή χαμογέλασε σε δεκάδες συνανθρώπους μας, από 54 δότες, τα τελευταία 10 χρόνια.

Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία, με τους χειρουργούς να ευχαριστούν θερμά την οικογένεια του νεαρού άνδρα για την πράξη ανθρωπισμού στην οποία προέβη για να σωθούν άλλοι άνθρωποι.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη – Λευτέρης Κουμαντάκης

 

 

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ