Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Σοβαροί βανδαλισμοί σε σχολείο στο Ηράκλειο | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Γης μαδιάμ” έκαναν σχολική αίθουσα του 18ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, άγνωστα άτομα το Σαββατοκύριακο που πέρασε, με αποτέλεσμα το πρωί της Δευτέρας και πριν καλά καλά χτυπήσει το κουδούνι, μικροί μαθητές αλλά και δάσκαλοι να βρεθούν αντιμέτωποι με ένα απίστευτο θέαμα.

neakriti-news-image-1

Σε αίθουσα όπου φιλοξενούνται μαθητές της Πέμπτης τάξης είχαν έρθει τα “πάνω κάτω”. Άγνωστα άτομα είχαν καταφέρει άγνωστο πώς, να μπουν στο σχολείο να ανέβουν ανενόχλητα στον πρώτο όροφο και να λεηλατήσουν ότι έβρισκαν μπροστά τους σε μία από τις σχολικές αίθουσες.

“Πρόκειται για πολύ σοβαρή δολιοφθορά. Είναι σαν να μπήκε ανεμοστρόβιλος, με μπογιές παντού κατεστραμμένα βιβλία, θρανία  και καρέκλες να έχουν μετακινηθεί,” υποστηρίζει σοκαρισμένη η διευθύντρια του σχολείου κ. Μανίκα,που τόσο ή ίδια όσο και οι μαθητές που βρέθηκαν πρώτοι στην αίθουσα για να αφήσουν τις τσάντες τους δεν πίστευαν στα μάτια τους.

neakriti-news-image-2

Η αίθουσα είχε από συνθήματα μέχρι μπογιές παντού, εκπαιδευτικό υλικό κατεστραμμένο και  πεταμένο στο έδαφος, ενώ θρανία και καρέκλες είχαν τοποθετηθεί στην πλευρά της πόρτας σε μία προσπάθεια ενδεχομένως τα άτομα που “χτύπησαν” στο σχολείο να αποτρέψουν την πρόσβαση στην αίθουσα. Ωστόσο φεύγοντας άφησαν ανοιχτό το παράθυρο από όπου και σύμφωνα με τις πληροφορίες έγινε η παραβίαση.

Είναι ένα περιστατικό που μας έχει σοκάρει. Δεν μπήκαν από την κεντρική είσοδο αλλά από κάποιο άλλο μέρος όπου η δυνατότητα παραβίασης είναι εύκολη υπόθεση, προσθέτει από την πλευρά της η κ. Μαρία Μανίκα.

neakriti-news-image-3

“Αν και είναι η πρώτη φορά που έχουμε τέτοιο περιστατικό ,εν τούτοις δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε παρουσία εξωσχολικών ατόμων στο σχολείο μας . Κατ’ επανάληψη έχουμε βρει διάφορα περίεργα αντικείμενα στην πίσω αυλή από μπουκάλια μέχρι σύριγγες και άλλα. Έχουμε ζητήσει και εμείς ως σύλλογος διδασκόντων αλλά και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, επανειλημμένως να υπάρξει φύλαξη του χώρου αλλά δεν έχει επιτευχθεί. Κατά καιρούς γίνονται περιπολίες αλλά αυτό δεν αρκεί. Επίσης έχουμε βάλει φωτισμό αλλά και πάλι η κατάσταση παραμένει ίδια.”

neakriti-news-image-4

Στο σημείο έφθασε άμεσα η τροχαία αλλά και η σήμανση για να συλλέξει δαχτυλικά αποτυπώματα και άλλα ευρήματα που θα βοηθήσουν τις αρχές στον εντοπισμό των δραστών.

neakriti-news-image

 

 

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ