Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Ξεκίνησε από τους Ανιχνευτές το 28ο Κυνήγι Θησαυρού!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

• Για ένα μήνα χιλιάδες κυνηγοί ψάχνουν τον θησαυρό
• Στο παιχνίδι παιδιά δημοτικού και έφηβοι στις 22 Ιανουαρίου και στις 4-5 Φεβρουαρίου
• Στόχος η κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες για τις συμμετοχές σε παιχνίδι θησαυρού

 

Ανιχνευτές ή ….Αν ειχ΄ ναι Φταις!…Με όποιο όνομα, η ομάδα που έχει βάλει το μικρό ή μεγάλο λιθαράκι της στην ιστορία του αγαπημένου κυνηγιού του Ρεθύμνου, μας χαρίζει έναν ολόκληρο μήνα γεμάτο συγκίνηση, άγχος, ανυπομονησία, αγωνία, λαχτάρα και ελπίδα με τη διοργάνωση του 28ου Κυνηγιού του Θησαυρού.

Από τον Μάρκο Χαλκυκάκη του 2000, στην Ευανθούλα την κόρη του το 2006 και τώρα τον …Άκι Βούρβαχη το 2017, οι Ανιχνευτές ήδη μας έβαλαν στο κλίμα του κυνηγιού, ξεκινώντας με έναν εξαιρετικό διαδικτυακό γρίφο την Τετάρτη και …πλέξιμο.

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή: Οι Ανιχνευτές κατάφεραν πέρυσι να εντοπίσουν τον θησαυρό των Γκουσγκούνηδων, οι οποίοι μας γνώρισαν τον ήρωά τους τον Παλαμαριδάκη. Φέτος, λοιπόν, αναλαμβάνουν να διοργανώσουν το κυνήγι και το πάνε ένα βήμα παραπέρα, θέτοντας έναν μεγαλεπήβολο στόχο, την κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο κυνήγι θησαυρού σε συμμετοχές σε όλο τον κόσμο.

Ήδη η αίτηση έχει κατατεθεί στην εταιρεία του Γκίνες, με τα έξοδα να έχει αναλάβει κατά κύριο λόγο ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης, η εταιρεία Γευσήνους. Η καταμέτρηση των κυνηγών θα γίνει το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν το μεγάλο κυνήγι, σε χώρο που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Οι ομάδες θα συγκεντρώσουν τους κυνηγούς τους και παρουσία του κριτή από το Γκίνες, θα γίνει η καταμέτρηση με ένα ξεχωριστό barcode για κάθε συμμετέχοντα κυνηγό. Στόχος είναι να καταρριφθεί το ρεκόρ του Newcastle της Αγγλίας, που έχει το κυνήγι με τους 1101 συμμετέχοντες. Με τις ομάδες και τις συμμετοχές των προηγούμενων χρόνων στο Ρέθυμνο, ο στόχος φαίνεται εφικτός!

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΥΝΗΓΙ

Τα τελευταία χρόνια τη ζωή των κυνηγών κάνει πιο «πικάντικη» το διαδικτυακό κυνήγι. Έτσι και φέτος, οι Ανιχνευτές δίνουν τα νέα της ιστορίας τους μέσα από την ιστοσελίδα τους www.anixneutes.eu, αλλά και μέσω της Κρητικής Επιθεώρησης και του Team FM που είναι σταθεροί υποστηρικτές του θεσμού.

Ο πρώτος διαδικτυακός γρίφος δόθηκε και λύθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και ακολουθεί ο δεύτερος αύριο Σάββατο, στις 6 το απόγευμα.

Χαρακτηριστικό του ιντερνετικού παιχνιδιού είναι πως έχει χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς, αφού από τις ομάδες ζητείται να καταθέσουν τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα όπου τους ζητηθεί.
Το διαδικτυακό παιχνίδι θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες και θα παίζεται κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

ΤΟ «ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ»

Το 28ο κυνήγι θησαυρού θα πραγματοποιηθεί από τις 10 ώς τις 12 Φεβρουαρίου με «πρωταγωνιστή» – όπως ξέρουμε μέχρι τώρα – τον Άκι Βούρβαχη. Περισσότερα δεν έχουμε να σας πούμε, γιατί οι διοργανωτές τα κρατούν επτασφράγιστο μυστικό.

Ήδη, έχουμε αρχίσει να διαπιστώνουμε ότι πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Άκις Βούρβαχης, ένας ρεθυμνιώτης καταξιωμένος και πλούσιος επιχειρηματίας, που κρατάει πάντα στην καρδιά του τη γενέτειρά του… Πηγαίνουμε πίσω στον χρόνο για να μάθουμε το μυστικό του; Ποιος ξέρει πραγματικά; Άραγε, όπως μας λένε οι ίδιοι οι διοργανωτές, κάνοντας μία αναδρομή στα κυνήγια της ομάδας τους….

«Έτος 2000
Ο αγωνιστής Μάρκος Χαλκυκάκης με τη δραματική, μουντή, μελό ή όπως αλλιώς θέλετε να τη χαρακτηρίσετε, ιστορία του, παρέα με τις φωτογραφίες και τις πολλαπλές διαδρομές, ήρθε να ταράξει τα σχετικά ήρεμα νερά του κυνηγιού στο Ρέθυμνο.

Έτος 2006
Η τσαχπίνα κόρη του Μάρκου, η Ευανθούλα – ελάτε τώρα, όλοι την ξέρετε – δίνει εξετάσεις στο γυμνάσιο θηλέων και σεις οι αγαπημένες της συμμαθήτριες παίζετε γελάτε και προσπαθείτε να αριστεύσετε, πάντα φορώντας την ποδιά και την κορδέλα που τόσο σας πάει.

Σωτήριον έτος 2017;
Το ερώτημα που ταλανίζει ακόμα όλες τις ομάδες είναι το αν θα γίνει τριλογία η ιστορία της οικογένειας Χαλκυκάκη ή αν υπάρχει έστω και ένας ανιχνευτής με λίγο πιο ευφάνταστη σκέψη..
Οι επόμενες μέρες θα μας δώσουν τις απαντήσεις που ψάχνουμε. Άλλωστε πώς να περιμένει κανείς λογική από τύπους που αλλάζουν το όνομά τους ασταμάτητα με τελευταίο το αντικειμενικά απαράδεκτο – πλην όμως αποτελεσματικό – Αν ειχ΄ ναι Φταις!
Εσείς τι φταίτε»;;;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ο χορός των ομάδων θα γίνει στο Μέγαρο, ενώ το Σάββατο το κυνήγι θα περιλαμβάνει και την καταμέτρηση για το Γκίνες.

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ

Με τίτλο «Ταξίδι σε άγνωστο πλανήτη» το 20ό παιδικό κυνήγι θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά εκτός του ιστορικού κέντρου. Οι Ανιχνευτές επέλεξαν τον χώρο του Πανεπιστημίου και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μοιάζει με τα υπόλοιπα 19, μας λέει ο αρχηγός της ομάδας, Νίκος Σκαρτσιλάκης.

Θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Φεβρουαρίου.

ΤΟ ΕΦΗΒΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ

Είναι η δεύτερη ομάδα που επιλέγει να βάλει στο παιχνίδι και τους εφήβους, διοργανώνοντας εφηβικό κυνήγι. Αυτό θα διεξαχθεί στην Παλιά Πόλη με τίτλο «Το δίλημμα» την Κυριακή 22 Ιανουαρίου. Θα είναι στα πρότυπα των πρώτων παιχνιδιών, μας λέει ο Νίκος Σκαρτσιλάκης, «σε μία προσπάθεια να μάθουν τα παιδιά τι ήταν εκείνο το κυνήγι που αγάπησε όλη η πόλη»…
Εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε με αγωνία να ζήσουμε ολόκληρο αυτόν τον μήνα, λίγο πριν ετοιμαστούμε για το Καρναβάλι της 26ης Φεβρουαρίου!

Της Αγγελικής Καλλέργη

Πηγή:goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ