Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ρέθυμνο: Αυτό το βίντεο είναι η απόδειξη πως εδώ γίνονται οι καλύτεροι Πρόγαμοι!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα έθιμο που διατηρείται πολύ έντονα στο Νησί μας και το οποίο σπάνια θα το συναντήσεις στη υπόλοιπη Ελλάδα, ακούει στο όνομα “πρόγαμος“. Και ναι, όπως πολύ εύκολα προκύπτει από το όνομά του, έχει να κάνει με τα προεόρτια, με την… προθέρμανση δηλαδή, για τη μεγάλη βραδιά του γάμου.

Συγγενείς, φίλοι και φίλες του γαμπρού συνηθίζουν να μαζεύονται και να στήνουν γλέντι με χορούς και φαγητό προκειμένου να… κρατήσουν ζεστό τον μελλόνυμφο για τη μεγάλη μέρα του γάμου, ενώ το όλο νταβαντούρι κρατάει συνήθως ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Και μη μπερδεύεστε! Όταν μιλάμε για πρόγαμο, δεν εννοούμε το λεγόμενο μπάτσελορ πάρτι. Αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και βεβαίως κάθε Κρητικός που ετοιμάζεται να βάλει στεφάνι τα κάνει όλα: και μπάτσελορ και πρόγαμο και γάμο! Γλέντι να γίνεται, δηλαδή!

Ένας τέτοιος πρόγαμος έλαβε χώρα το Σάββατο που μας πέρασε στο Ρουσσοσπίτι. Μετά από ένα πολύ πετυχημένο μπάτσελορ στη Θεσσαλονίκη, οι φίλες και οι φίλοι του γαμπρού συγκεντρώθηκαν σε μαγαζί της περιοχής και το “έκαψαν” μέχρι πρωίας.

Επειδή, όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, σας έχουμε ένα πολύ δυνατό βιντεάκι με εξίσου δυνατή περιγραφή, το οποίο θα σας βάλει άμεσα στο κλίμα της βραδιάς!

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ