Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Πόσοι νέοι φοιτητές έρχονται στην Κρήτη και πού θα πάνε

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περίπου πέντε χιλιάδες νέους φοιτητές θα καλωσορίσει η Κρήτη με το νέο ακαδημαϊκό έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής για υποψηφίους ΓΕΛ (ΝΕΟ) και ΕΠΑ.Λ. (ΝΕΟ). Σε αυτούς θα προστεθεί και μικρότερος αριθμός φοιτητών που έδιναν με το παλαιό σύστημα ή το 10%.

Oι περισσότεροι φοιτητές εισάγονται στο Ηράκλειο, ενώ σε επίπεδο Ιδρυμάτων η πλειοψηφία κατευθύνεται σε σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πιο αναλυτικά ανά Νομό, η κατανομή των νέων φοιτητών έχει ως εξής:

Χανιά
Σε σχολές των Χανίων εισήχθησαν συνολικά 884 υποψήφιοι. Από αυτούς, οι 623 πέτυχαν στο Πολυτεχνείο Κρήτης και 261 στο ΤΕΙ Κρήτης, εκ των οποίων οι 53 ήταν υποψήφιοι από ΕΠΑ.Λ.

Ρέθυμνο
1.608 νέους φοιτητές θα καλωσορίσει το Ρέθυμνο φέτος, από τους οποίους οι 1.483 εισάγονται σε σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης και 125 στο ΤΕΙ. Από τους επιτυχόντες στο ΤΕΙ οι 26 προέρχονται από ΕΠΑ.Λ.

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο εισάγονται συνολικά 2.202 νέοι φοιτητές. 1.006 πέτυχαν σε σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης, 48 στην Εκκλησιαστική Ακαδημία και 1.148 στο ΤΕΙ, εκ των οποίων οι 184 ήταν υποψήφιοι από τα ΕΠΑ.Λ.

Λασίθι
Σε σχολές που εδρεύουν στον Νομό Λασιθίου πέτυχαν την εισαγωγή τους 348 υποψήφιοι. Οι 65 προορίζονται για την Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (Α.Σ.Τ.Ε.Κ.) και 229 στο ΤΕΙ, εκ των οποίων οι 58 είναι από ΕΠΑ.Λ. Από όλους τους νέους φοιτητές του ΤΕΙ οι 117 πέρασαν στη Σητεία και οι 166 στον Άγιο Νικόλαο.

 

Ανοδικά κινήθηκαν οι Σχολές στην Κρήτη – Σημαντική πτώση στα Παιδαγωγικά του Ρεθύμνου και σε Σχολές του ΤΕΙ στα Χανιά

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες σχολές στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Κρήτης συγκριτικά με την περυσινή χρονιά καθώς επί συνόλου 38 σχολών στο νησί οι βάσεις ανέβηκαν σε 24 και έπεσαν σε 14.

Σημαντική πτώση καταγράφεται στις Παιδαγωγικές Σχολές του Ρεθύμνου, ενώ εντύπωση προκαλεί η μεγάλη πτώση σε σχολές του ΤΕΙ Χανίων. Για τα Γενικά Λύκεια (νέο) η υψηλότερη βάση στην Κρήτη είναι στην Ιατρική στο Ηράκλειο (18.709 μόρια) και η χαμηλότερη στο τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Ρεθύμνου (3.021 μόρια).

Πολυτεχνείο Κρήτης

Ανοδικά κινήθηκαν οι βάσεις σε τρεις από τις πέντε σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά, με τη μεγαλύτερη άνοδο να καταγράφεται στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (3,9%). Στον αντίποδα η σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών σημείωσε πτώση 14,7%.

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Από τις 17 σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης ανοδικά κινήθηκαν οι βάσεις σε 12 τμήματα, με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταγράφεται στη Βιολογία (6,9%). Αντίθετα, σημαντική πτώση καταγράφεται στα παιδαγωγικά τμήματα του Ρεθύμνου με τη σχολή Δημοτικής Εκπαίδευσης να πέφτει κατά 21,7% και της Προσχολικής Εκπαίδευσης κατά 27,6%.

ΤΕΙ Κρήτης
Στο ΤΕΙ Κρήτης παρατηρείται πτώση σε 7 από τις 14 σχολές. Στα Χανιά μάλιστα, το τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών έπεσε κατά 53,2% και το Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κατά 49,5%.

Αντίστοιχη πτώση και στο τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής Ρεθύμνου, με το ποσοστό να φτάνει το 57,9%. Από τις Σχολές του ΤΕΙ που κινήθηκαν ανοδικά, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στο τμήμα Διατροφής & Δικαιολογίας στη Σητεία (14,9%).

ΑΣΤΕΚ
Στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (Α.Σ.Τ.Ε.Κ.), που αφορά υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ. (νέο), καταγράφεται άνοδος της βάσης κατά 134 μόρια, ποσοστό 11,8% συγκριτικά με πέρυσι.

Εκκλησιαστική Ακαδημία
Τέλος, σε ό,τι αφορά την Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης (Ηράκλειο) καταγράφεται άνοδος και στις δύο σχολές της. Το τμήμα Μουσικής και Ψαλτικής ανέβηκε κατά 9,2% και το τμήμα Ιερατικών Σπουδών κατά 14%.

goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ