Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ποια είναι η Παγκρήτια τράπεζα στην οποία έγινε στρατηγικός επενδυτής ο Μ. Σάλλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μία πολύ σημαντική κίνηση για τον ελληνικό τραπεζικό χώρο, η οποία ανακοινώθηκε χτες ο Μιχάλης Σάλλας εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας Τράπεζας αποκτώντας ποσοσό τουλάχιστον 15%. Η στρατηγική αυτή κίνηση ενός από τους σημαντικότερους Ελληνες τραπεζίτες ανακοινώθηκε χθες, με την υπογραφή μνημονίου κατανόησης και εμπιστευτικότητας στο πλαίσιο της εξελισσόμενης αύξησης κεφαλαίου.

Ποια είναι η Παγκρήτια

 

Η τράπεζα ιδρύθηκε το 1993 και έχει έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα στην Ελλάδα με σημαντικό ενεργητικό, δανείων, καταθέσεων και πλήθους συνεταίρων. Διαθέτει ένα ισχυρό δίκτυο 54 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα. Απασχολεί 392 άτομα προσωπικό και είναι η μεγαλύτερη πρωτοβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση της χώρας με περισσότερους από 83.000 ενεργούς συνεταίρους. Πρόεδρος της Παγκρήτιας είναι ο Ηηρακλειώτης επιχειρηματίας Γιάννης Λεμπιδάκης. Τη δεκαετία του 1970, ξεκίνησε τα «Πλαστικά Κρήτης», εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από το 1999, η οποία παράγει φύλλα για την κάλυψη θερμοκηπίων.

Η Διοίκηση κατάφερε να αποκαταστήσει την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας συγκεντρώνοντας τον Δεκέμβριο του 2015 συνολικά 69,6 εκατ. ευρώ και έκτοτε αναζητούσε επενδυτές.

Η συνολική αξία των ανοιγμάτων που υπόκεινται σε πιστωτικό κίνδυνο ανερχόταν στα τέλη Σεπτεμβρίου σε 1.373.630.950 ευρώ.

Πηγή:economy365

.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ