Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos

Ρέθυμνο

Πήγαμε στο ιστορικό χωριό του Σαμωνά Αποκορώνου, το απολαύσαμε και σας το προτείνουμε! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

*Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.com.gr

Υποδεχτήκαμε τον καινούργιο χρόνο παρέα με αγαπημένα πρόσωπα, διασκεδάσαμε, ήπιαμε κάτω από πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες. Ο τόπος που ζούμε όμως δεν μας απογοητεύει ποτέ, μιας και οι πρώτες ώρες του χρόνου μας έδωσαν απλόχερα ηλιοφάνεια για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τις κενές -από εργασία- μέρες που διαθέτουμε, για ξεκούραση και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Έτσι αποφάσισα να σας προτείνω μια ενδιαφέρουσα απόδραση, σε κοντινή τοποθεσία, για να σας μπει η χρονιά με ταξιδιωτική διάθεση!

Βρέθηκα, λοιπόν,  σε ένα υπέροχο ιστορικό χωριό που σας προτείνω ανεπιφύλαχτα να πάτε, να το δείτε, να το γευτείτε και έπειτα να με… θυμηθείτε. Μόνο 35 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο βρίσκεται ο Σαμωνάς Αποκορώνου. Πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες και κατάφυτες περιοχές στη Δυτική Κρήτη.

Στον Σαμωνά λειτουργεί ένα πολύ καλό ξενοδοχείο που έχει τ’ όνομα του χωριού καθώς επίσης και μια καλή ταβέρνα με την ονομασία «Αετοφωλιά». Το όνομα της ταβέρνας εμπνευσμένο από την αετοφωλιά γενναίων ανδρών του Σαμωνά που αποτέλεσε στόχο εκδίκησης των Γερμανών στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής συντελούν στην παραγωγή πολύ καλής ποιότητας αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Συστήνω ανεπιφύλαχτα την ταβέρνα του χωριού για να δοκιμάσετε πληθώρα ορεκτικών και πιάτα της ώρας στα ξυλοκάρβουνα, αλλά και άψογη πληθωρική στάκα και ψωμί ζυμωτό από τον ξυλόφουρνο.

Η ονομασία του χωριού φημολογείται πως συνδέεται με την παλιά εικόνα του Αγίου Σαμωνά που φυλάσσεται σε εκκλησία του χωριού και θα  τη βρείτε στο ψηλότερο σημείο του. Μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη μπορεί κανείς να κάνει στην αιωνόβια Ελιά του Σαμωνά, που χαρακτηρίζεται ως μνημειακή χιλιάδων χρόνων και ακριβώς πίσω της συναντάμε τα ευρήματα του αρχαίου οικισμού «Κυλίντρα», της υστερομινωικής Περιόδου. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι επίσης και το σπήλαιο του Σαμωνά.

Ο Σαμωνάς είναι ένα μικρό ημιορεινό χωριό στο δυτικότερο διαμέρισμα της επαρχίας Αποκορώνου. Κατάφερε να διατηρηθεί ακόμη και μετά από το βομβαρδισμό που δέχθηκε το 1944 από μαχητικά αεροσκάφη του Χίτλερ. Την επόμενη μέρα της επίθεσης, περικυκλώθηκε από στρατιωτικές δυνάμεις των Ναζί και πυρπολήθηκε στο σύνολό του. Οι κάτοικοι δεν το εγκατέλειψαν ποτέ, αλλά κατάφεραν να το ξαναχτίσουν. Μέχρι σήμερα τα σπίτια του χωριού αναπαλαιώνονται και ανακατασκευάζονται.

Οι κλιματολογικές συνθήκες στον Σαμωνά συντελούν στην παραγωγή πολύ καλής ποιότητας αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Εδώ θα βρείτε δάση, μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης, βουνά και λόφους με μικρούς οικισμούς και πανέμορφα γραφικά χωριά, που αξίζει κανείς να επισκεφτεί αν θέλει να πάρει μια γεύση της όμορφης Κρητικής φύσης και της παραδοσιακής Κρητικής αρχιτεκτονικής.

 

Καλή όρεξη και καλή ταξιδιωτική χρονιά!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ