Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ο Κρητικός που γύρισε τον κόσμο πάνω σε δύο ρόδες | ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έναν παγωμένο Δεκέμβριο ξεκίνησε το ταξίδι του Σταύρου Δέρδα και του Θανάση Βαβαρούτα απο το Μπουένος Άιρες και είχε διάρκεια 57 ημέρες και περίπου 17.000 km.

Ο μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου Σταύρος Δέρδας και Πατρινός φίλος του Θανάσης Βαρβαρούτας και επισκεφτήκαν την Αργεντινή, τη Χιλή και την Ουρουγουάη, ενώ κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τη Γη του Πυρός.

Το δύσκολο αλλά και συναρπαστικό αυτό εγχείρημα απαιτούσε οδήγηση 8 έως 12 ώρες την ημέρα με τις δυσκολίες να είναι δεκάδες μιας και σε πολλά σημεία των διαδρομών οι πλάγιοι άνεμοι αλλά και η βροχή έκαναν ακόμα πιο επικίνδυνη την οδήγηση και μάλιστα σε άγνωστους δρόμους και για τους δύο.

Οι άνθρωποι ήταν ιδιαιτέρα φιλικοί με το που άκουγαν ότι ερχόμασταν από Ελλάδα τονίζει ο Σταύρος Δέρδας.

Οι δύο φίλοι οδηγούσαν τη γνωστή Ruta 40 και την Carretera Austral διασχίζοντας πάνω στους δύο τροχούς παγετώνες και αγρία φύση είχαν μάλιστα οι δύο μοτοσικλετιστές την τύχη να μπουν στο bivouac του Rally Dakar στην πόλη της Cordoba και να δουν από κοντά  αύτη την γιορτή του μηχανοκινήτου αθλητισμού.

Ο Σταύρος Δέρδας και ο Θανάσης Βαρβαρούτας θα μοιραστούν έσα έζησαν στην Γη του Πυρός με την Νικολέτα Σφακιανάκη και τον Μάνο Δασκαλάκη στην εκπομπή «ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ».

Παρακολουθείστε τους για να ακούσετε πώς περιγράφουν οι ίδιοι την εμπειρία τους από το συναρπαστικό αυτό ταξίδι στην άκρη του κόσμου.

Ρεπορτάζ: Μάνος Δασκαλάκης

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ