Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

«Ο Ερντογάν θέλει να διεκδικήσει μέχρι το μέσον της Κρήτης»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο καθηγητής Γεωγραφικής Οικονομίας και Γεωπολιτικός Αναλυτής Ιωάννης Μάζης, μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, για το «παιχνίδι» που παίζει ο Σουλτάνος στο Αιγαίο, και τις μετέωρες σχέσεις του με την Τουρκία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Αναλυτικά ανέφερε:

Η Ανατολική Μεσόγειος μέχρι και την Κρήτη, είναι γνωστό ότι έχει ενδείξεις σοβαρές για τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου.

Αυτό που θέλει ο Ερντογάν είναι επειδή δεν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση στην περιοχή του Ιράκ και της Συρίας και επειδή θέλει να προσφέρει στο εσωτερικό της χώρας του κάποια νίκη, να εκτείνει τις διεκδικήσεις του προς το Αιγαίο, όπως και προς το Νότο, μέχρι το μέσον της Κρήτης. Αυτά έχουν την μορφή ανατολίτικου παζαριού. Βεβαίως ο Ερντογάν στηρίζεται σε ανύπαρκτα στοιχεία.mazis_skaiΆμεση απειλή για την πατρίδα μας υπάρχει. Σαφώς και υπάρχει. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται, πως, ο Ερντογάν συμπεριφέρεται ως πληγωμένο και παγιδευμένο ζώο, και μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, είναι αφελής.

O Eρντογάν έχει το εσωτερικό μέτωπο με την τρομοκρατία του PKK, με την τρομοκρατία των τζιχαντιστών. Έχει την μετέωρη σχέση με την Ρωσία, αλλά και χαλασμένες σχέσεις και με τις ΗΠΑ και με την Ευρώπη. Άρα, για να δημιουργήσει καλύτερη εικόνα στο εσωτερικό, πρέπει να μεγαλώσει την Τουρκία όσο μπορεί. Έτσι ώστε να έρθει στην θέση του Κεμάλ. Να γίνει ο νέος Οθωμανός Κεμάλ. Να καταργήσει την κεμαλική κληρονομία και να μπορέσει να γίνει ο Σουλτάνος της περιοχής.

Αυτό που χρειάζεται από την δική μας πλευρά, είναι εθνική ενότητα…

Πηγή: nonews-news.blogspot.gr

zarpanews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ