Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Οκτώ στους δέκα επιβάτες δεν πληρώνουν στα ΜΜΜ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οκτώ στους δέκα επιβάτες δεν πληρώνουν εισιτήριο για τις μεταφορές τους με λεωφορεία και τρόλεϊ.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Ημερησίας, η«μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ ) μεγαλώνει όλο και περισσότερο με την εισιτηριοδιαφυγή να γιγαντώνεται.

Τα έσοδα του φετινού Αυγούστου ήταν ακόμη λιγότερα απ’ ότι πέρυσι. Αναλυτικά το 2015 συγκεντρώθηκαν 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φέτος το ποσό δεν ξεπέρασε τα 5. Να σημειωθεί πως η μισθοδοσία των εργαζομένων ανέρχεται σε 7 εκατομμύρια.

Αρκετοί από τους επιβάτες με την δικαιολογία της ανεργίας και εκμεταλλευόμενοι την σχετική διευκόλυνση εισέρχονται στα μέσα χωρίς να πληρώσουν τα αντίτιμο.

Το πρόβλημα δεν σταματά στον ΟΣΥ αλλά προχωρά και στα υπόλοιπα μέσα σταθερής τροχιάς. Η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ) είχε για το 2015 έσοδα 111,5 εκατ. ευρώ και έξοδα 144 εκατ. ευρώ. Αναγκαστικά λοιπόν θα χρειαστεί παρέμβαση του κράτους για να σώσει την κατάσταση, με μια έκτακτη επιχορήγηση 1,2 εκατ. ευρώ.

Την ίδια χρονική περίοδο η Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ εμφάνισε συνολικά κέρδη σχεδόν 300 εκατομμύρια, ενώ τα έξοδα έφτασαν στα 377 εκατ. ευρώ.

«Φωνές» μιλούν για ζημιές άνω των 130 εκατομμυρίων ευρώ, αν δεν βελτιωθεί σύντομα η κατάσταση.

 

Πηγή: cnn

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ