Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos

ΚΡΉΤΗ

Πού θα βρείτε γνήσια Κρητικά προϊόντα στην Αθήνα;

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είτε είστε από την Κρήτη και σας λείπουν τα αγνά προϊόντα της λεβεντογέννας, είτε απλώς θέλετε να γνωρίσετε την κρητική παράδοση και να υποκλιθείτε στις γεύσεις της, σας έχουμε πέντε διευθύνσεις (με φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα) για να… χαθείτε στον κόσμο της Κρήτης.

Χαλκιαδάκης  
Με τρία καταστήματα στην Αττική (Χαλάνδρι, Γλυφάδα και Περιστέρι), ένα στην Θεσσαλονίκη και ένα τέλεια οργανωμένο e-shop, ο Χαλκιαδάκης μας φέρνει γεύσεις Κρήτης στο σπίτι μας, και μάλιστα αυτή την περίοδο σε καλές τιμές χάρη στις φθινοπωρινές του προσφορές: Θα βρείτε για παράδειγμα σε μειωμένες τιμές ξυνομυζήθρα Καλογεράκη, γραβιέρα Στειακάκη, κατσικίσιο τυρί, γιαούρτι πρόβειο, ρυζόγαλο και κρέμα, λουκάνικα χωριάτικα ή ξυδάτα από κρητικές φάρμες, ρεθυμνιακές μπύρες, επτάζυμα παξιμάδια και κριθαροκούλουρα, σφακιανές πίτες, βιολογικά αυγά, κρέατα και λαχανικά. Δείτε περισσότερα εδώ.

Ζουριδάκης
Το πρώτο κατάστημα άνοιξε κοντά στα Μάταλα, αλλά ακολούθησε… η εξάπλωση σε Πειραιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μπορείτε ωστόσο να μπείτε και στο e-shop και να παραγγείλετε για διανομή κατ’ οίκον ό,τι κρητικό τραβά η όρεξή σας. Θα βρείτε παξιμάδια, ζύμες, μελισσοκομικά και αμπελουργικά προϊόντα, ελιές, ζυμαρικά, τυριά, κρέατα, βότανα και, μέχρι χοχλιούς, βολβούς αλλά και… κρητικές μαχαίρες ή χειροποίητα κομπολόγια. Δείτε τις φυσικές διευθύνσεις ή παραγγείλτε online από εδώ.

Το Έγγαλο
Τρίτωνος 47, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109847051
Από το 1968, όταν η οικογένεια Παλιεράκη ήρθε από τον Κρήτη στο Παλαιό Φάληρο, κρατά η ιστορία αυτού του παντοπωλείου με το όνομα που σημαίνει… το πρόβατο που φέρνει γάλα. «Καμάρι» του καταστήματος λοιπόν είναι τα γαλακτοκομικά, με μεγάλη ποικιλία σε κρητικά τυριά (ανθότυρος, πηχτόγαλο, κεφαλογραβιέρα, λαδοτύρι, στάκα) αλλά και γιαούρτια και γάλατα (φρέσκο γάλα φάρμας, σοκολατούχο κ.α.). Θα βρείτε επίσης ελιές, παξιμάδια, γλυκές γεύσεις, λάδι, κρασί, αναψυκτικά, ζυμαρικά, όσπρια, τσικουδιές, ενώ στην ιστοσελίδα θα βρείτε και κρητικές συνταγές ή και… μαντινάδες για να περάσετε την ώρα σας.

Κακναβάτου
Πεντέλης 126, Μαρούσι, τηλ: 2103426307
Η μικρή οικογενειακή επιχείρηση της οικογένειας Κακναβάτου αγκαλιάζει την χανιώτικη καταγωγή της και φιλοδοξεί να μεταφέρει τα παραδοσιακά της μυστικά στους Αθηναίους. Εδώ θα βρείτε εξαιρετικό θυμαρίσιο μέλι από τα Σφακιά, ανθότυρο, μανούρι και γραβιέρα της οικογένειας Κακναβάτου, απάκι, έξτρα παρθένο κρητικό ελαιόλαδο, ξυδάτα λουκάνικα… μέχρι και γάλα γαϊδούρας.

Αθητάκης
Κατεχάκη 70, Νέο Ψυχικό, τηλ: 2106777834
Από τα Λευκά Όρη στο Νέο Ψυχικό, ο Μανώλης Αθητάκης μετέφερε όλη του την αγάπη για τις κρητικές γεύσεις στην Αθήνα, και μας συστήνει στο πολύ καλά ενημερωμένο κατάστημά του τα προϊόντα με τα οποία μεγάλωσαν πολλές γενιές Κρητικών. Εδώ βρίσκουμε εξαιρετικά τυριά (και μάλιστα τα «αυθεντικά της τρύπας»), μεγάλη ποικιλία παξιμαδιού, ντάκου, αλλαντικών, ζυμαρικών, πιτών, σαλτσών και μελιού. Προμηθευόμαστε επίσης αγνό λάδι, κρασί, τσικουδιά, γλυκά του κουταλιού, σαπούνι και πολλά ακόμη αγαθά της κρητικής γης. Στις τελευταίες προσθήκες, ξεχωρίζουν τα παραδοσιακά λουκάνικα Αρμένων Χανίων και το φρέσκο ανθότυρο από τον Αποκορώνα Χανίων.

 

Πηγή: in2life

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ