Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Οι 11 Οι μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες στην ιστορία του αθλητισμού | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 4 Μαϊου του 1949 το αεροσκάφος που μετέφερε την Τορίνο, πρωταθλήτρια Ιταλίας, συνετρίβη στην περιοχή Σουπέργκα, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Στη συνέχεια προκλήθηκε πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο όλων των επιβαινόντων.

Στις 6 Φεβρουαρίου 1958 συμβαίνει το  πιο γνωστό αεροπορικό δυστύχημα που αφορά στον αθλητισμό. Οκτώ παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκουν τραγικό θάνατο, μαζί με άλλους 13 ανθρώπους, κατά τη συντριβή του αεροπλάνου στην απογείωση από το αεροδρόμιο του Μονάχου.

Στις 16 Ιουλίου 1960, οκτώ Δανοί διεθνείς ποδοσφαιριστές βρίσκουν τραγικό θάνατο σε παρόμοιες συνθήκες και στην διαδικασία απογείωσης από το αεροδρόμιο Κάστρουπ.

Στις 15 Φεβρουαρίου 1961, 18 Αμερικανοί πρωταθλητές του πατινάζ, χάνουν την ζωή τους σε δυστύχημα της πτήσης που εκτελούσε το δρομολόγιο Νέα Υόρκη-Βρυξέλλες.

Στις 13 Οκτωβρίου 1972 το αεροσκάφος που μετέφερε την ομάδα ράγκμπι του Μοντεβιδέο, συνετρίβη στις Άνδεις. Οι επιζώντες έμειναν στην χιονισμένη πλαγιά για περίπου 70 ημέρες και υποχρεώθηκαν σε ανθρωποφαγία για να μείνουν στην ζωή.

Ήταν 6 Οκτωβρίου του 1976, όταν 24 μέλη της εθνικής ομάδας ξιφασκίας της Κούβας, βρίσκουν τραγικό θάνατο. Στο αεροσκάφος που επέβαιναν εξερράγησαν δύο βόμβες. Η ενέργεια αποδόθηκε σε άτομα που αντιπολιτεύονταν τον Φιντέλ Κάστρο, ενώ ο τραγικός απολογισμός έφθασε στους 70 νεκρούς.

Στις 11 Αυγούστου 1979, το Τουπόλεφ που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Τασκένδης, συνετρίβη σε περιοχή μεταξύ του Μινσκ και της Τασκένδης. Δεν υπήρξε επιζών.

Στις 14 Μαρτίου 1980, 22 μέλη της ερασιτεχνικής ομάδας πυγμαχίας των ΗΠΑ και οι συνοδοί τους, σκοτώθηκαν στο δυστύχημα που έγινε στην περιοχή Ιλιούτσιν, κοντά στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας. Συνολικός απολογισμός, 87 νεκροί.

Στις 8 Δεκεμβρίου 1987 43 ποδοσφαιριστές της Αλιάντσα Λίμα, βρήκαν τραγικό θάνατο στο δυστύχημα που σημειώθηκε, όταν το αεροσκάφος τους συνετρίβη στην θαλάσσια περιοχή της πρωτεύουσας του Περού.

Φτάνουμε στα τέλη Απριλίου, 27/4 του 1993, όταν στρατιωτικό αεροσκάφος της Ζάμπια, συνετρίβη στην θάλασσα, με αποτέλεσμα οι επτά διεθνείς ποδοσφαιριστές που επέβαιναν στο αεροπλάνο να είναι μεταξύ των 30 νεκρών του δυστυχήματος.

 

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2011, ένα αεροσκάφος τύπου Yak-42 συνετρίβη κατά την απογείωση από το αεροδρόμιο του Γιάροσλαβλ (300 χλμ βορειοανατολικά της Μόσχας) με τραγικό απολογισμό 44 άτομα, εκ των οποίων αρκετοί από τους παίκτες της τοπικής Λοκομοτίβ, που εκείνη την εποχή δέσποζε στο χόκεϊ επί πάγου της Ρωσίας.

 

 

 

Πηγή: thetoc

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ