Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Οι τάρανδοι του Άι Βασίλη είναι γένους… θηλυκού

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε τα ταξίδι του για να μοιράσει τα δώρα του στα παιδάκια όλου του πλανήτη, πάνω στο έλκηθρο που το σέρνουν οι τάρανδοι, με πρώτο τον Ρούντολφ με την κόκκινη μύτη.

Όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας τη σχετική εικόνα, ξέρατε, όμως, ότι οι εν λόγω τάρανδοι –συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Ρούντολφ- είναι γένους θηλυκού;

Τη συγκεκριμένη διευκρίνιση έκαναν δύο ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, οι Τζέραλντ Λίνκολν και Ντέιβιντ Μπράιντ, χρησιμοποιώντας αρχές της βιολογίας που προσδιορίζουν το πραγματικό φύλο των ταράνδων.

Οι ερευνητές ξεκαθαρίζουν πως οι συγκεκριμένοι τάρανδοι, με την επιστημονική ονομασία Rangifer tarandus και γνωστοί ως Καριμπού στη Βόρεια Αμερική, είναι γένους θηλυκού γιατί πολύ απλά αν ήταν όντως αρσενικοί δεν θα έπρεπε να έχουν κέρατα.

«Οι αρσενικοί τάρανδοι χάνουν τα κέρατά τους στα τέλη του Νοέμβρη. Έτσι δεν έχουν κέρατα τα Χριστούγεννα»,λένε οι ερευνητές και συμπληρώνουν πως τα κέρατά τους αρχίζουν να φυτρώνουν την άνοιξη, ώστε το φθινόπωρο που είναι η εποχή του ζευγαρώματος να μπορέσουν να παλέψουν μεταξύ τους για να διεκδικήσουν τα θηλυκά τους.

Τα θηλυκά του είδους όμως, αντίθετα, διατηρούν τα κέρατά τους όλο το χρόνο!

 

 

Πηγή: star

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ