Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Οι Βρετανοί ψηφίζουν Κύπρο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Βρετανοί που αναζητούν μία εξόρμηση σε πιο ηλιόλουστους και οικονομικούς προορισμούς θα ήταν καλύτερο να επιλέξουν την Κύπρο και συγκεκριμένα την Πάφο, συστήνει έρευνα των Βρετανικών Ταχυδρομείων.

Η έρευνα του τμήματος συναλλάγματος του βρετανικού οργανισμού πραγματοποίησε μια σύγκριση μεταξύ 12 τουριστικών προορισμών για τη χειμερινή περίοδο εν μέσω μερικής ανάκαμψης της στερλίνας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πιο οικονομικός από τους προορισμούς κοντινής απόστασης είναι η Πάφος. Συνδυάζοντας το κόστος ενός πακέτου διακοπών μίας εβδομάδας με το κόστος δείπνων και ποτών, η έρευνα δείχνει ότι η Πάφος στοιχίζει μόνο 339 λίρες κατ’ άτομο, δηλαδή περίπου 398 ευρώ.

Όπως σημειώνεται, αυτό σημαίνει πως οι χειμερινές διακοπές στην Πάφο είναι κατά 19% φθηνότερες από τις αντίστοιχες στο Λανθαρότε (416 λίρες) και στην Τενερίφη (417 λίρες) των Καναρίων Νήσων.

Σημειώνεται ότι η Πάφος έχει τύχει ιδιαίτερης προβολής και συζήτησης και στη Βρετανία λόγω της ανάδειξής της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017.Ο επικεφαλής της έρευνας του τμήματος συναλλάγματος των Ταχυδρομείων, Άντριου Μπράουν, σχολίασε ότι η πρόσφατη σχετική ενίσχυση της στερλίνας σημαίνει πως οι Βρετανοί τουρίστες μπορούν να εκμεταλλευθούν την περίοδο των χειμερινών διακοπών για ένα ταξίδι στο εξωτερικό χωρίς τόσο μεγάλο κόστος όσο πριν από μερικές εβδομάδες.

Η προοπτική χειμερινών διακοπών στην Ευρώπη έχει γίνει πιο ελκυστική για τους Βρετανούς τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς από τις 2 Νοεμβρίου μέχρι την περασμένη εβδομάδα η στερλίνα ενισχύθηκε κατά 6% έναντι του ευρώ μετά από τη μεγάλη πτώση στον απόηχο της ψήφου υπέρ του Brexit και της επακόλουθης αβεβαιότητας. Πλέον μία λίρα αντιστοιχεί σε 1,18 ευρώ στα Ταχυδρομεία αντί για 1,11 ευρώ στις αρχές Νοεμβρίου.

Από τους προορισμούς μακράς απόστασης πιο οικονομικός αποδεικνύεται αυτός του Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών, με κόστος 752 λιρών ανά άτομο για διακοπές μίας εβδομάδας. Πιο οικονομικός παραλιακός προορισμός μακρινής απόστασης είναι το Κανκούν του Μεξικού, με κόστος 815 λιρών. Ο πιο ακριβός χειμερινός προορισμός από αυτούς που περιλαμβάνονται στην έρευνα είναι το Μοντέγκο Μπέι στην Τζαμάικα με 1.288 λίρες και ακολουθεί το Ντουμπάι με 1.212 λίρες.

 

 

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ