Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Ντουτάρτε ο «Τιμωρός» – Σκοτώνει εμπόρους ναρκωτικών και το 84% του λαού του τον στηρίζει | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 84% του κόσμου στις Φιλιππίνες στηρίζει τον νέο πρόεδρο της χώρας, Ροντρίγκο Ντουτέρτε και την απόφασή του να δώσει άδεια ακόμη και στους πολίτες να σκοτώνουν εμπόρους ναρκωτικών στους δρόμους.

Τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν τις επιφυλάξεις και τις ανησυχίες τους όταν ο Ντουτέρτε κέρδισε τις εκλογές, στις οποίες είχε ως «όπλο» για την ψήφο του λαού, την πάταξη της διακίνησης των ναρκωτικών με έναν πρωτάκουστο τρόπο.

Εδωσε εντολή στους αστυνομικούς αλλά και στους πολίτες της χώρας να σκοτώνουν ελεύθερα τους εμπόρους ναρκωτικών, με αποτέλεσμα από την ημέρα της εκλογής του έως τις 30 Ιουνίου, να έχουν χάσει τη ζωή τους 3,600 άνθρωποι, εκ των οποίων μόνο οι 1,377 σκοτώθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο «Τιμωρός» όπως αποκαλούν τον Ντουτέρτε, φαίνεται μάλιστα πως απολαμβάνει την στήριξη του λαού στις Φιλιππίνες. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση το 84% των ερωτηθέντων, στήριξε την απόφαση του προέδρου αν και υποστήριξε πως θα προτιμούσε οι διακινητές να συλλαμβάνονται.

Πάντως η αστυνομία προχωρά και σε συλλήψεις όπου μπορεί και μάλιστα είναι ενδεικτικές οι εικόνες από τα κελιά στη Μανίλα, την πρωτεύουσα της χώρας. Ο Ντουτέρτε έχει δώσει εντολή, οι κρατούμενοι να έχουν τις χειρότερες συνθήκες κράτησης ως ένδειξη πρώτης τιμωρίας πριν δικασθούν.

Επόμενη απόφαση του Ντουτέρτε ήταν η να απαγορέψει σε όλους τους χώρους το κάπνισμα, νόμος, ο οποίος όμως δεν έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ακόμη

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ