Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Μουζάλας: Η Κρήτη δεν είναι εκλεκτή φυλή για να μην δέχεται πρόσφυγες

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διέψευσε ως «αντεθνικά» ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, τα σενάρια που φέρουν την Γερμανία να στέλνει στην Κρήτη 3.000 μετανάστες και έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο νησί.

Παράλληλα όμως διαμήνυσε πως «η Κρήτη δεν είναι εκλεκτή φυλή για να μην δέχεται πρόσφυγες».

Με δηλώσεις του στο Cretalive ο Γιάννης Μουζάλας τα χαρακτήρισε ως αντιπατριωτικά, ψευδή και εκ του πονηρού.

«Δεν ξέρω πώς ακριβώς ξεκίνησαν αυτά τα σενάρια. Αλλά είναι ψευδέστατα και εκ του πονηρού Προσπαθούν να δημιουργήσουν πανικό και πρόβλημα στη σχέση μας με την Ευρώπη και με αυτή την έννοια τα χαρακτηρίζω και αντιπατριωτικά! Δεν υπάρχει ούτε ψήγμα αλήθειας» τόνισε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και σε όλα όσα ακολούθησαν την περιβόητη πια σύσκεψη με τους τέσσερις δημάρχους και τον Περιφερειάρχη στην Κρήτη:

«Τη σύσκεψη την προκάλεσα εγώ. Εγώ ζήτησα να συναντήσω τους δημάρχους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, μαζί με τον Περιφερειάρχη για να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις. Και μπορώ να σας πω ότι ήταν μια ιδιαίτερα ουσιαστική σύσκεψη. Έμαθα εκ των υστέρων ότι υπήρξε μια παραφιλολογία περί μυστικών συναντήσεων και παρασκηνίου. Τίποτα τέτοιο δεν υπήρξε. Ούτε μυστικές συναντήσεις με δημάρχους, ούτε προσυννενόηση, ούτε παρασκήνιο, ούτε το παραμικρό από όσα διακινήθηκαν εκ των υστέρων με προφανή στόχο να μεγαλώσουν το θέμα και να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα».

«Η Κρήτη δεν είναι εκλεκτή φυλή»

Σε άλλη συνέντευξή του στο ekriti.gr ο Γ. Μουζάλας προκάλεσε αίσθηση λέγοντας πως η Κρήτη δεν είναι η εκλεκτή φυλή να μην δέχεται πρόσφυγες. «Με τι μούτρα δήμαρχοι του νησιού θα πουν σε συναδέλφους του από την υπόλοιπη Ελλάδα ότι εμείς δεν δεχόμαστε»;

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, σημείωσε ακόμη ότι μοιράζει «εθνική ευθύνη» και ρώτησε: «Θέλετε να συμφωνήσουμε όσοι πρόσφυγες έρθουν στην Κρήτη, να μενουν στην Κρήτη;».
Ολομέτωπη ήταν η επίθεσή του εναντίον του Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη λέγοντας χαρακτηριστικά «Είναι αντεθνικό να υποκινείς εξεγέρσεις» και χαρακτήρισε την ανακοίνωσή του μετά τη σύσκεψη «λαϊκίστικη και ψευδή».

Επιμένει ο Αυγενάκης: Τι αποφάσισαν εν κρυπτώ πριν 3 μέρες;

Απαντώντας στην διάψευση του αναπληρωτή υπουργού, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης επιμένει στις καταγγελίες του. «Ο Μουζάλας διαψεύδει την “εισαγωγή” 3000 μεταναστών απο την Γερμανία.Θα μας πει τι έχουν αποφασίσει εν κρυπτώ για την Κρήτη πριν 3 μέρες;» διερωτήθηκε στο twitter.

Πηγή: Μουζάλας: Η Κρήτη δεν είναι εκλεκτή φυλή για να μην δέχεται πρόσφυγες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/283181/moyzalas-i-kriti-den-einai-eklekti-fyli-gia-na-min-dehetai-prosfyges#ixzz4HOPy3Ixj

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ