Βρειτε μας στα Social Media

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μιλήσαμε με την Έφη Ανέστη, την πιο καταξιωμένη Beauty Editor της Ελλάδας! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

*Συνέντευξη στην Μαριάννα Τζιράκη

Πόσο πολύ λατρεύεις την αισιοδοξία;  Βλέπεις το ποτήρι μισο-άδειο ή μισο-γεμάτο;  Στην εποχή της μαυρίλας, κυνηγάς τους ανθρώπους που εκπέμπουν θετική αύρα και σε γεμίζουν χαμόγελα;  Ε, κάτι τέτοιο κάνω και εγώ! (φύσει αισιόδοξη τοξοτίνα).

Να γεμίζεις την ζωή σου από τέτοιους ανθρώπους! Να τους ακούς, να τους παρακολουθείς. Να μαθαίνεις από αυτούς και να προσπαθείς να τους μιμηθείς, μπας και αυτός ο κόσμος δείξει κάπως πιο όμορφος.

Πού κρύβονται αυτοί οι άνθρωποι; Είναι σπάνιοι; Με τι χαίρονται;   «Κρύβονται στα απλά και στα καθημερινά».

Κυρίες και κύριοι: η Έφη Ανέστη!

 

Για τους περισσότερους, ειδικά στον γυναικείο πληθυσμό, το όνομά της είναι γνωστό, καθώς αποτελεί την πιο καταξιωμένη Beauty Editor στην Ελλάδα.

Έχει υπάρξει 17 χρονια στον ΔΟΛ ως beauty director και τώρα πια άφησε τα περιοδικά (κρατώντας ως παρακαταθήκη τρυφερές στιγμές απ’ αυτά) για να εξερευνήσει τον κόσμο του digital. Είναι πλέον beauty ambassador στην 24 media. 

Εγώ όμως τη λάτρεψα από το beautydiaries.gr  στο οποίο μπορείς να βρεις τα μοναδικά της ημερολόγια, cart-postal  και σημειωματάρια τα οποία (πιστέψτε με) δια μαγείας φτιάχνουν τη διάθεση! Ποιο να είναι άραγε το μυστικό της;

Στο ιστολόγιό της λοιπόν μας συστήνεται ως εξής:  «Mε λένε Έφη. Οι φίλες μου με φωνάζουν beauty. O τίτλος που έχει γίνει λατρεμένη συνήθεια είναι Cosmo girl. Αγαπώ τα ημερολόγια. Να γιατί κάνω συλλογή απ’ αυτά: Beauty Diaries, Junior Diaries, Cooking Diaries, Dog Diaries. Ποιος ξέρει τι άλλο θα προστεθεί; 20 χρόνια περιφέρομαι σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κάποιες στιγμές τις απολαμβάνω. Άλλες παρασύρομαι από το χρόνο. Γράφω αργά. Μιλάω γρήγορα. Μ’ αρέσει να κάνω τα πάντα να δείχνουν αλλιώς κι αλλιώτικα.»

Και αν δεν πείστηκες από τα παραπάνω, έλα να μάθουμε περισσότερα για την Έφη μέσα από την συνέντευξή μας:

 

-Ποια η καταγωγή της Έφης και ποιες οι αγαπημένες της αναμνήσεις από τον τόπο καταγωγής της;

Μεγάλωσα στη Θήβα. Μεγάλωσα πλημμυρισμένη από παιχνίδια στις πλατείες, με χτυπημένα γόνατα και κανένα άγχος για το χρόνο. Και ψάχνοντας πάντα στα συρτάρια του παρελθόντος για αναμνήσεις, βρίσκω τις καλύτερες, τις πιο τονωτικές, τρυφερές και αγαπησιάρικες. Οι παιδικές μου φίλες με έμαθαν τόσα πολλά. Οι παιδικοί μου έρωτες. Οι εφηβικές μου ανησυχίες. Τα μεγάλα μου όνειρα. Το πατρικό μου. Ο πρώτος μου σκύλος. Το πρώτο μου φιλί. Το πρώτο ημερολόγιο που έφτιαξα για μια μικρή παρέα κοριτσιών. Τα Μίκυ Μάους που έβρισκε η μαμά μου κάτω από τα βιβλία μου. Οι αγώνες δρόμου που έκανα, στοχεύοντας πάντα στις 3 πρώτες θέσεις. Ψαχουλεύοντας το παρελθόν βρίσκω υπέροχα κομμάτια αγάπης. Οι αναμνήσεις μου από τότε έχουν το άρωμα Loulou της Cacharel. Το πρώτο μου άρωμα, που πριν λίγο καιρό μου το έστειλε δώρο (μετά από τόσα χρόνια) η κολλητή μου που ζει πια στην Αυστραλία.

-Από τα πρώτα βήματα στον χώρο έως και το σήμερα. Υπάρχει κάτι που μετάνιωσες ή δεν θα έκανες αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω;

Δεν μετανιώνω για τίποτα. Θα έκανα τόσα κι άλλα τόσα λάθη. Με το ίδιο πάθος θα έπεφτα πάνω σε τοίχους για να δοκιμαστώ ξανά και ξανά. Είμαι πάρα, μα πάρα πολλά χρόνια στο χώρο των media. Aυτό που έμαθα είναι να είσαι ο εαυτός σου. Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι. Αυτό.

-Οι υποχρεώσεις μιας εργαζόμενης μανούλας σε ένα χώρο με απαιτήσεις: πώς γίνεται ο  συνδυασμός;

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η κατηγορία μαμά μπαίνει σ’ άλλο κουτί από μια οποιαδήποτε μαμά ή εργαζόμενη απλά. Αν δεν ήμουν μαμά, θα ήμουν κόρη, φίλη, σύζυγος κι ό,τι άλλο. Δεν έχω υποχρεώσεις, μόνο θέλω. Θέλω να έχω γεμάτες ημέρες και καθόλου χρόνο για χάσιμο. Δεν μπορώ να με φανταστώ σε 24ωρο που δεν κινείται γρήγορα.


-Τι μπορεί να σου φτιάξει την ημέρα;

Ό,τι περιέχει έμπνευση και δημιουργικότητα. Οι άνθρωποι που έχουν ιδέες. Τα ανήσυχα πλάσματα αυτού του πλανήτη. Τα παιδιά όλου του κόσμου με τη θετική τους ματιά. Οι μεγάλοι που είναι ερωτευμένοι. Οι παθιασμένοι αυτής της γης.

-Ποιες είναι οι αγαπημένες σου λέξεις;

Αγάπη, αλλιώτικα, απλά, τρυφεράδα, δημιουργικότητα.  

-Ποια είναι η καθημερινότητα της Έφης; Πώς της αρέσει να ξεκινά τη μέρα της; Τι μπορεί να χαλάσει τη μέρα της;

Η καθημερινότητά μου είναι υπερ-γεμάτη και υπέροχη. Μου αρέσει να ξεκινάει και να κλείνει με χαμόγελα και νέες ιδέες! Μου αρέσει να μαγειρεύω και να βρίσκω χρόνο για τρέξιμο. Μ’ αρέσει να διαβάζω και να βγαίνω βόλτες με τη Maya μου. M’ αρέσει να συζητάω με τα αγόρια μου. Μου αρέσει να ξεχνιέμαι στην αγκαλιά του άντρα μου.


-Ποιο είναι το μότο σου;

Δες τα πάντα αλλιώς κι αλλιώτικα. Η ομορφιά είναι στα απλά. Και το νου σου να βλέπεις αγάπη μόνο. Όχι, μόνο ένα, όπως βλέπεις…

-Σχετικά με τα νέα σου επαγγελματικά σου βήματα, με τις νέες σου συνεργασίες, ποια είναι τα συναισθήματα που τα συνοδεύουν;

Ό,τι νέο περιέχει ενθουσιασμό, αγωνία, έρωτα, πάθος, δημιουργικότητα. Αισθάνομαι τυχερή που έχω συνέχεια ευκαιρίες να ξεφυλλίσω ημερολόγια ομορφιάς και να προτείνω το #beautylike μου.

-Ποιο είναι το ωραιότερο χαρακτηριστικό που μπορεί να έχει μια γυναίκα για σένα;

Πάθος για ό,τι κάνει, έχει κλπ. Πάθος για τη δουλειά. Πάθος για τη σχέση της. Πάθος για την ίδια τη ζωή. Τίποτα δεν σου χαρίζεται!

-Πώς παραμένει κανείς δημιουργικός στην Ελλάδα του 2017;

Δεν κάθεται ήσυχα. Δεν μένει στα ίδια. Παρακολουθεί την εξέλιξη της εποχής. Μένει μέσα στα πράγματα. Δοκιμάζει νέες τεχνικές δράσης. Πάει λίγο κόντρα στο σύστημα και στους πολλούς. Πάνω απ’ όλα δεν γκρινιάζει. Είμαστε οι επιλογές μας. Όποιος θέλει να παραμείνει δημιουργικός σήμερα, συνεχίζει να βρίσκει ερεθίσματα, που κινητοποιούν τη φαντασία και αποπροσανατολίζουν την λογική.

 

Και εκεί που θα έχεις ελεύθερο χρόνο, μπες στο www.beautydiaries.gr  να χαζέψεις τα υπέροχα stationaries της Έφης, να διαβάσεις παρέα με μια κούπα καφέ τα όμορφα κείμενά της, που μόνο κίνητρο θα σου δώσουν, μπες στο ladylike.gr ή ακολούθησέ την σε instagram και facebook για να ενημερώνεσαι για τις ομορφο-δράσεις της!

Δεν σας είπα ότι οι λέξεις «ομορφοχαμός» και «Κυριακίλα» (που οφείλονται στην Έφη) έχουν νόημα μαγικό! Εγώ τις υιοθέτησα πάντως!

Βγες έξω λοιπόν και ψάξε την ομορφιά!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ