Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Λουτρά Πόζαρ: Το φυσικό σπα της Ελλάδας | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί το χιονοδρομικό κέντρο να είναι πόλος έλξης στο Καϊμακτσαλάν, στην Πέλλα, στους πρόποδές του ωστόσο ένα άλλο, διαφορετικό, φυσικό αξιοθέατο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου όλο τον χρόνο.

Είναι τα Λουτρά Πόζαρ, οι πηγές της Αριδαίας από τις οποίες βγαίνει ζεστό νερό, δημιουργώντας εντυπωσιακό φυσικό σπα. Το νερό έχει σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμών Κελσίου, είναι πόσιμο και έχει ιαματική δράση.

Οι επισκέπτες μπορούν να το απολαύσουν στις «μπανιέρες» ή «πισίνες» της φύσης- χαρακτηρισμοί που αναλογούν στο μέγεθός τους- που τροφοδοτούνται από τον θερμοπόταμο που διασχίζει την περιοχή. Ιδανικό φόντο στις χαλαρωτικές βουτιές το τοπίο με το άγριο δάσος στη σκιά του βουνού, που συμπληρώνει τις ψηφίδες της ξεκούρασης και της απόλαυσης.

Παρότι τα Λουτρά είναι προορισμός όλων των εποχών, είναι εντυπωσιακή η αίσθηση τον χειμώνα, που η βουτιά στα θερμά ιαματικά νερά των πηγών γίνεται ακόμα και μέσα σε λευκό τοπίο.

Εκτός από τα ίδια τα Λουτρά Πόζαρ, στην περιοχή ξεχωρίζει το φαράγγι των Λουτρών και η γύρω ορεινή περιοχή, που προσφέρεται για περιπάτους, ορειβασία ή εκδρομές.

Στο σημείο αυτό έχει ανακαλυφθεί κι ένα σύμπλεγμα περίπου 15 σπηλαίων με ευρήματα της προϊστορικής εποχής. Το σπηλαιοπάρκο της Αλμωπίας είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα.

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

 

 

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ