Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Εκβίαζε ανήλικη με γυμνές φωτογραφίες της

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια 16χρονη, από την Κρήτη, έζησε τον εφιάλτη, καθώς έπεσε θύμα ενός 32χρονου επιτήδειου από τη Μακεδονία, ο οποίος την εκβίαζε με γυμνές φωτογραφίες της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 32χρονος, άγνωστο πως, είχε καταφέρει να αποσπάσει φωτογραφικό υλικό που περιείχε πορνογραφικές αναπαραστάσεις της ίδιας.

Ο άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, υπό την απειλή της δημοσίευσης του φωτογραφικού υλικού, εκβίαζε τη 16χρονη προκειμένου να συνεχίσει να του αποστέλλει υλικό με ανάλογο περιεχόμενο.

Ο πατέρας της 16χρονης κατήγγειλε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές της Κρήτης και έπειτα από έρευνα, ο 32χρονος, ο οποίος διαμένει σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

Δύο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων χειρίστηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

Για τη διερεύνηση της δεύτερης υπόθεσης και το σχηματισμό τακτικής δικογραφίας σε βάρος 32χρονου ημεδαπού, προηγήθηκε καταγγελία πατέρα 16χρονης ημεδαπής στις αστυνομικές αρχές της Κρήτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος χρήστης του διαδικτύου κατάφερε να αποσπάσει από τη 16χρονη, φωτογραφικό υλικό που περιείχε πορνογραφικές αναπαραστάσεις της ίδιας, ενώ με την απειλή δημοσίευσης του υλικού, την εκβίαζε προκειμένου να συνεχίσει να του αποστέλλει υλικό με ανάλογο περιεχόμενο.

Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Επακολούθησε άμεση και εμπεριστατωμένη αστυνομική διαδικτυακή έρευνα από την οποία ταυτοποίηθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη 32χρονου ημεδαπού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον επαγγελματικό χώρο του 32χρονου σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, από κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι
  • υπολογιστική μονάδα
  • κάρτα μνήμης
  • δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης
  • συσκευή κινητού τηλεφώνου
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στα αρμόδια Εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω διερεύνηση.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου.

Πηγή:neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ