Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Αυτοί είναι οι δήμοι που θα λάβουν υψηλότερο επίδομα θέρμανσης

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενσωματώθηκε στην υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, η πρόβλεψη για την χορήγηση υψηλότερου επιδόματος στις ορεινές περιοχές της χώρας που αφορά και σε ορεινούς Δήμους της Κρήτης.

Συγκεκριμένα η απόφαση παραπέμπει στον νόμο του Καλλικράτη και ορίζει ότι όσες περιοχές χαρακτηρίζονται ως ορεινές, θα επιδοτούνται με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για την ανώτερη ζώνη. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Αυτό σημαίνει ότι στο νησί μας εντάσσονται στην ανώτερη ζώνη για την χορήγηση του επιδόματος, δηλαδή οι κάτοικοί τους θα πάρουν περισσότερα χρήματα από το χορηγηθέν επίδομα και οι Δήμοι της Κρήτης που έχουν χαρακτηρισεί ως ορεινοί.

Αυτοί είναι: 
Στο νομό Ηρακλείου είναι ο Δήμος Βιάννου, στο νομό Ρεθύμνου οι Δήμοι Ανωγείων, Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου. Στο νομό Χανίων ο Δήμος Σφακίων και ο Δήμος Κανδάνου – Σελίνου και τέλος στο νομό Λασιθίου ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου.

Τι προβλέπει η απόφαση:
Με βάση την φετινή απόφαση, η κατανομή των νομών ανά ζώνη, (από την οποία εξαρτάται και μέγιστη ποσότητα για την οποία θα επιδοτηθούν οι αγοραστές πετρελαίου θέρμανσης) έχει ως εξής:
Στην α’ ζώνη (όπου κατατάσσονται οι νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας. H επιδότηση διαμορφώνεται στα 25 λίτρα ανά τετραγωνικό με μέγιστη ποσότητα επιδότησης τα 2000 λίτρα για τον άγαμο και τα 2500 λίτρα για τον παντρεμένο.
Στην β’ ζώνη (όπου κατατάσσονται οι νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 15 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο με 1200 λίτρα μέγιστη ποσότητα για τον άγαμο και 1500 λίτρα για τον παντρεμένο.
Στην γ’ ζώνη (όπου κατατάσσονται οι νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής -εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού-, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου) η μεγίστη ποσότητα είναι 640 λίτρα για τον άγαμο και 800 λίτρα για τον παντρεμένο (με επιδότηση 8 λίτρα ανά τετραγωνικό) και
Στην δ’ ζώνη (όπου κατατάσσονται οι νομοί Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων η επιδότηση είναι για πέντε λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο με μέγιστη ποσότητα τα 400 λίτρα για τον άγαμο και τα 500 λίτρα για τον παντρεμένο.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, Για αιτήσεις που υποβάλλονται έως 31 Δεκεμβρίου 2016 και σε περίπτωση πολυκατοικίας εφόσον έχει γίνει η ενεργοποίηση πληρωμής, το ποσό επιδόματος θέρμανσης που δικαιούνται οι αιτούντες βάσει των πραγματοποιηθεισών αγορών πετρελαίου θέρμανσης καταβάλλεται έως 31 Ιανουαρίου 2017.
Για αιτήσεις που υποβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου 2017 το ποσό επιδόματος θέρμανσης που δικαιούνται οι αιτούντες βάσει των πραγματοποιηθεισών αγορών πετρελαίου θέρμανσης, καταβάλλεται έως 30 Ιουνίου 2017.

 

 

Πηγή: ekriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ