Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποτυπώνεται στο πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue, που δημοσιεύεται σήμερα, Κυριακή (02/10/2016) στην εφημερίδα «Αυγή», ενώ κατακόρυφη αύξηση καταγράφεται στα αισθήματα της οργής και της αγανάκτησης των πολιτών, για την κατάσταση στη χώρα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 36% των ερωτηθέντων κρίνει ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% προκρίνει ως καταλληλότερο το δικομματικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μάλιστα, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, σε ποσοστό 51%, εκτιμά πλέον ότι μάλλον χρειάζεται προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 46% απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζεται. Πρόκειται για ανατροπή σκηνικού στο συγκεκριμένο ερώτημα για τις έρευνες της Public Issue, καθότι τους προηγούμενους μήνες η πλειοψηφία εμφανιζόταν αντίθετη σε πρόωρη κάλπη.

Παράλληλα, το 42% των πολιτών θεωρεί ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 23% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 32% δεν θέλει κανέναν από τους δύο.

Σε ό,τι αφορά το δείκτη ικανοποίησης των πολιτών από τη λειτουργία της κυβέρνησης, τα στοιχεία της δημοσκόπησης δείχνουν ότι εννέα στους δέκα ερωτηθέντες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από το έργο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ ανάλογη δυσαρέσκεια καταγράφεται και για τη ΝΔ, καθώς οκτώ στους δέκα δηλώνουν πως δεν συμφωνούν με τον τρόπο που πολιτεύεται η «γαλάζια» παράταξη.

Αξιοσημείωτη είναι η απάντηση που δίνουν οι πολίτες στο ερώτημα εάν νιώθουν τους πρόσφυγες ως απειλή για την ασφάλεια της Ελλάδας: το 48% δηλώνουν πως οι πρόσφυγες μάλλον αποτελούν απειλή, ενώ το 45% εκφράζει αντίθετη άποψη, ενώ το 4% απαντά με τη λέξη «Εξαρτάται» και το 2% δεν εκφράζει γνώμη.

 

Πηγή: newsbomb

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ