Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Κλασικό σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες. Καβουρντίστε αρκετά το σιμιγδάλι, να μοσχομυρίσει το σπίτι και να δώσει στο χαλβά το χρώμα της κανέλας.
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
- ½ φλιτζάνι λάδι
- 100 γρ. ψίχα αμυγδάλου
- Κανέλλα
Σιρόπι
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 ½ φλιτζάνια νερό
- Ξύσμα ενός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί και να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα. Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας για 5 λεπτά περίπου μέχρι να διαλυθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Όταν ετοιμαστεί το σιρόπι το ρίχνουμε σιγά – σιγά μέσα στην κατσαρόλα με το μίγμα του χαλβά και το αφήνουμε να βράσει για λίγο μέχρι να το απορροφήσει το σιμιγδάλι. Ταυτόχρονα προσθέτουμε και τα αμύγδαλα. Βάζουμε τον χαλβά σε μπολάκια ή φόρμα, τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με κανέλλα και αμύγδαλα.
Πηγή: incrediblecrete
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Αυτά είναι τα Κρητικά Πασχαλινά έθιμα με τα οποία έχουμε μεγαλώσει
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν
Τέμπη: Καταγγελία «βόμβα» από τον πατέρα των διδύμων – «Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο»
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Το Ρέθυμνο υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα!
-
XANIA2 ημέρες πριν
Κρήτη: Νεκρός μοτοσυκλετιστής σε νέο τροχαίο – 4 νεκροί σε μια εβδομάδα